Σταδιακά στα καθήκοντά της φαίνεται πως επιστρέφει η Κέιτ Μίντλετον, μετά την περιπέτεια που είχε με την υγεία της.

Μάλιστα, η Πριγκίπισσα της Ουαλίας προχώρησε στην προσθήκη ενός προσώπου στην ομάδα της που δείχνει την ανάγκη για την σταδιακή προετοιμασία της να αναλάβει το ρόλο της Βασίλισσας, εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν τον Κάρολο να πάσχει από επιθετικό καρκίνο γεγονός που τον οδηγεί στην απόφαση να σχεδιάζει τη διαδοχή του θρόνου.

Η Κέιτ αποφάσισε να διορίσει νέο προσωπικό γραμματέα, ένα νέο δεξί χέρι. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Τομ Γουάιτ, ο οποίος προστάτευε τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ μέχρι το θάνατό της.

Η επιλογή αυτή παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς φαίνεται ότι η Πριγκίπισσα ακολουθεί τα βήματα της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ. Δεδομένου ότι θα γίνει κάποια στιγμή και η ίδια Βασίλισσα, φαίνεται πως θέλει να έχει δίπλα της του πιο έμπειρους ανθρώπους.

Το σχέδιο διαδοχής

Σύμφωνα με τον royal expert και συγγραφέα Τομ Κουίν, ο βασιλιάς Κάρολος επικεντρώνεται γύρω από ζήτημα της διαδοχής στο βασιλικό θρόνο του γιο του πρίγκιπα Γουίλιαμ ενώ τον σχεδιασμό του αυτόν τον κρατά «μυστικό» από το δευτερότοκο γιο του, πρίγκιπα Χάρι καθώς διόλου δεν τον εμπιστεύεται.

Η δυσπιστία αυτή, όπως είναι φυσικό προέκυψε μετά τις συνεντεύξεις του Χάρι στα μέσα ενημέρωσης και τις επιθέσεις στη βασιλική οικογένεια στα απομνημονεύματά του, με τίτλο «Spare».

Σύμφωνα με τον Τομ Κουίν: «Ο Κάρολος γνωρίζει επίσης ότι, ως μελλοντικός βασιλιάς, ο Γουίλιαμ βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού διαδοχής που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή. Οι αξιωματούχοι είχαν υποθέσει ότι ο Κάρολος θα παρέμενε υγιής τουλάχιστον μέχρι τα μέσα των 80 του πριν ο σχεδιασμός διαδοχής χρειαστεί να ξεκινήσει, αλλά στην πραγματικότητα τώρα έχει αρχίσει και δείχνει ίσως ότι ο καρκίνος του είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι πιστεύουμε αρχικά».

«Ο σχεδιασμός διαδοχής είναι άκρως απόρρητος και κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι να είναι μέρος του για τον απλούστατο λόγο ότι αν αισθάνεται με οποιονδήποτε τρόπο περιφρονημένος ή δεν του δίνεται αυτό που πιστεύει ότι του αξίζει, θα τρέξει κατευθείαν στα μέσα ενημέρωσης». Ο Χάρι προκάλεσε σάλο όταν κυκλοφόρησε το «Spare» καθώς χτύπησε πολλά μέλη της οικογένειάς του», πρόσθεσε ο ειδικός στα θέματα της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας