Ήταν η πιο επιθετική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με τις πιο εντυπωσιακές ατάκες. Ιδού οι 20 πιο χαρακτηριστικές:

  1. «Η συντρόφισσα Άννα με πλησίασε και μου ζήτησε να μην πάμε σε εκλογές και μου ράγισε την καρδιά».
  2. «Τώρα είναι η ώρα για όλα ή τίποτα»
  3. «Θα σας μιλήσω με την καρδιά μου και θα πω την αλήθεια μου όπως πάντα»
  4. «Κανένας δεν με κρατάει. Το μεγάλο συλλογικό εμείς με κρατάει. Εσείς με κρατάτε». «Πάμε να πάρεις 90%» του φώναζαν από το ακροατήριο.
  5. «Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές σε αυτές τις συνθήκες;»
  6. «Την Πέμπτη μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος. Πληγωμένος μεν, από την καθημερινή αμφισβήτηση μέσω σκόπιμων διαρροών, αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω από το συνέδριο κομμένος κομματάκια;»
  7. «Μπήκα ως ο πρόεδρος που δεν του επιτρέπουν να ρωτάει τα μέλη χωρίς την άδειά τους. Πως μπορώ να βγω την Κυριακή με τον ιστορικό ηγέτη μας να γράφει ότι πρέπει να ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από αυτούς που με εξέλεξαν και να κάνω ότι δεν συμβαίνει τίποτα, με συνυποψήφια μάλιστα την αντιπρόεδρο της Βουλής να ηγείται της αντιπολίτευσης;»
  8. «Εσείς ψηφίσατε, όμως κάποιοι δεν σας άκουσαν. Αν χρειάζεται να φωνάξουμε δύο φορές για να μας ακούσουν εκείνοι οι λίγοι που έχουν χάσει την πολιτική τους ακοή, τότε θα φωνάξουμε δύο φορές».
  9. «Αν την πρώτη φορά κάποιος βγήκε επειδή τον φύτεψαν τη δεύτερη δεν ξαναβγαίνει, παρά μόνο αν έχει ριζώσει στην κοινωνία και ανθίζει μαζί με την κοινωνία».
  10. «Κάποιοι έχουν σχέδιο να πάμε στις ευρωεκλογές με εμένα να λιώνω τα παπούτσια μου ανά την Ελλάδα και εκείνους στα κανάλια να κονταίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ»
  11. «Σηκωθείτε όρθιοι και πάρτε το κόμμα στα χέρια σας. Δικό σας είναι».
  12. «Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Να χρεώσουν σε εμένα την αποτυχία και να πάμε πάλι στο ρινγκ»
  13. «Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί απέναντι σε αυτούς τους λίγους, που κάθονται σε μερικές από τις πρώτες σειρές, και μέσα σε ένα στάδιο που χειροκροτά θερμά, έχουν σταυρώσει τα χέρια; Που θεωρούν τους εαυτούς τους ταγούς και καθοδηγητές και εξεγείρονται όταν ο πρόεδρος ζητάει να ακούσει εσάς που κάθεστε πίσω, που έχετε πονέσει ματώσει για αυτό το κόμμα όμως ποτέ δεν σας ρώτησαν για τίποτα;»
  14. «Τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους που ήρθαν εδώ περνώντας από διαδρόμους γεύματα και, ναι, μυστικούς δείπνους; Που στην πλάτη μας παίζουν σκάκι επίδοξοι βασιλιάδες και βασίλισσες;». «Κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη», φώναζαν από τις κερκίδες. «Μην ανησυχείτε κανένας δεν έχει χέρια πάνω μου», απάντησε εκείνος.
  15. «Σας αγαπώ πάρα πολύ. Κάντε ένα κουράγιο ακόμα, κάντε την καρδιά σας πέτρα και δώστε καθαρή λύση».
  16. «Πρόεδρος υπό προθεσμία δεν μπορώ να γίνω. Μπορώ να γίνω πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα εθνικών εκλογών»
  17. «Θα φτιάξω ένα αποτελεσματικό κόμμα για να τρίζουν τα οφίτσια»
  18. «Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας , έλεγε το σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα. Ναι αλλά με τα χέρια λυμένα όχι δεμένα πίσω από την πλάτη».
  19. «Λύτρωση τώρα, αντεπίθεση τώρα απέναντι σε ότι σε καίει και σου τρώει την ψυχή»
  20. «Σας αγαπώ πολύ»