Απρόσμενη τροπή πήρε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη, του οποίου ακολούθησε μια εκρηκτική αντιπαράθεση, που θύμιζε θεατρικό διάλογο, με την Όλγα Γεροβασίλη.

«Όλα ή τίποτα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του, επιμένοντας στη διεξαγωγή εκλογών στις 10 Μαρτίου και αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς την Όλγα Γεροβασίλη. «Κάποιοι έχουν στο μυαλό τους χρονοδιάγραμμα, ενώ γνωρίζουν ότι το συνέδριο μπορεί να αποφανθεί ως ανώτερο όργανο του κόμματος και το καταστατικό επιτρέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών εφόσον επίκειται η διενέργεια εκλογών εθνικής κλίμακας» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, καταθέτοντας κοινή πρόταση με τους Ν. Παππά και Γ. Τσίπρα για μη εκλογή νέου προέδρου.

«Αναλάβαμε μαζί με τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Τσίπρα να σας καταθέσουμε μια πολύ μικρή πρόταση: να ψηφιστεί πριν από οτιδήποτε άλλο. Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το Συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και στα όργανα να πάμε ενωμένοι στις επόμενες εκλογικές μάχες» είπε, μεταξύ άλλων.

«Αν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ»

Η Όλγα Γεροβασίλη επέμεινε στις καταστατικές προθεσμίες, που κατά την άποψή της, προβλέπουν διάστημα ενός μηνός για την διεξαγωγή εκλογής αρχηγού με κάλπη. Απευθυνόμενη στον Στέφανο Κασσελάκη είπε:

«Αγαπητέ Στέφανε στην πρώτη σου ομιλία είπες βρείτε «μου αντίπαλο και πάμε». Αν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω το καταστατικό του κόμματος. Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος το νόμισε, κάτι δεν καταλαβαίνει. Δεν καταλαβαίνω ποιος έχει πάρει λευκή επιταγή σε αυτή τη ζωή» είπε εν μέσω αποδοκιμασιών.

«Σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες, τώρα αν θέλεις εκλογές σε δέκα μέρες κάν’τες μόνος σου και να δούμε τι θα πάρεις. Μένω σε αυτό που είπα» κατέληξε και έγινε πάλι αντικείμενο αποδοκιμασιών.

Ο θεατρικός διάλογος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε πάλι στο βήμα και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Στέφανος Κασσελάκης: Επιτέλους να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι δεν είστε σκάκι.

Όλγα Γεροβασίλη: Αν αποσύρεις την πρόταση για εκλογές, δεν έχω κάποιον λόγο για πάμε σε εκλογές

Στέφανος Κασσελάκης: Αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου, δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές.

Όλγα Γεροβασίλη: Σε δέκα μέρες, χωρίς διασφαλίσεις ή εγγυήσεις, είναι αστείο να λέμε για εκλογές. Αλλιώς κάν’τες μόνος σου.

«Παιδιά αρκετά, έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, με την πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου να εγκρίνεται δια ανατάσεως της χειρός.