Την αντίθεσή του στην εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στις ομιλίες του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως υποστήριξε ο κ. Φάμελλος «η πρόταση που έχει κατατεθεί για εκλογή προέδρου δεν πιστεύω ότι δίνει διέξοδο. Δεν συζητήσαμε για την πολιτική. Φοβάμαι ότι θα μας φέρει πολλά βήματα πίσω» και συμπλήρωσε πως «δεν είναι απρόκλητη η συζήτηση που άρχισε την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου. Συνεδρίασαν τα όργανα την τελευταία εβδομάδα».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Υπάρχουν προβλήματα συλλογικότητας και δημοκρατίας. Αν δεν τα πούμε, δεν θα τα λύσουμε ποτέ. Χρειαζόμαστε συντροφικότητα και στο ανώτατο επίπεδο. Μας ενώνει η κοινή υπόθεση. Καμία προσωπική ανάγνωση και διαδρομή. Στην Πολιτική Γραμματεία αποφασίσαμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη δίχως να τεθεί θέμα εκλογής προέδρου. Αυτή είναι και η αγωνία των μελών».

Κατόπιν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε: «Έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών; Να μην έχουμε δυνατή ομάδα ευρωβουλευτών; Έχουμε την πολυτέλεια να περάσει η αντισυνταγματική ρύθμιση για τη ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων;»

Προτού αποκριθεί: «Δεν την έχουμε, αυτή τη μάχη πρέπει να δώσουμε στους δρόμους και όχι στα γραφεία. Δεν έχουμε όμως και την δυνατότητα να κουκουλώσουμε τα προβλήματα. Θα τα λύσουμε ή θα βρούμε μία διέξοδο εκλογών που μπορεί να μη λύσει όμως τα προβλήματα. Το καταστατικό μας έχει καθαρό πλαίσιο για τις αρμοδιότητες των οργάνων και για την λήψη των αποφάσεων. Αντίπαλος μας είναι μόνο η δεξιά πολιτική γιατί είναι αντίπαλος της κοινωνίας».