Ο καλός καιρός που θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Παρασκευή 23/2, με κυρίαρχο στοιχείο την ηλιοφάνεια -και κάποια αστάθεια σε Ιόνιο και δυτικά ηπειρωτικά- θα δώσει τη θέση του σε μία τριήμερη κακοκαιρία.

Το βαρομετρικό χαμηλό που οργανώνεται στην περιοχή της Ιταλίας το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει τη χώρα μας το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι πιο δύσκολες μέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο OPEN, θα είναι η Κυριακή και η Δευτέρα με καταιγίδες πρώτα στα δυτικά και μετά στο σύνολο της χώρας. Από την Τρίτη ο καιρός θα βελτιωθεί και οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές και να φτάνουν τους 16-18 βαθμούς.

«Δείχνουμε μια προσοχή μέσα στην Κυριακή και τη Δευτέρα, δεν αποκλείεται το κύμα κακοκαιρίας να αφήσει μεγάλους όγκους νερού, χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και δυνατούς νοτιάδες, μπορεί να έχουμε προβλήματα σε δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση του καιρού από την Τρίτη».

Σήμερα ο καιρός θα είναι καλός στην Αττική, οι άνεμοι νότιοι στα 4 μποφόρ και το θερμόμετρο στο κέντρο της πόλης θα αγγίξει τους 19 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αυξημένη υγρασία, ήλιος και συννεφιές και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 17-18 βαθμούς.