Για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κόκκαλης, εκτιμώντας ότι «πάμε σε νέο κόμμα, όχι κόμμα Κασσελάκη αλλά των μελών».

Αναλύοντας περαιτέρω την πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο κ. Βασίλης Κόκκαλης, τόνισε ότι παρά την «θυσία» του Αλέξη Τσίπρα, οι πληγές του 2019 που είχαν ανοίξει για διεύρυνση δεν έκλεισαν. Ο ίδιος στη συνέχεια ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος «ορθά πρότεινε την προσφυγή στις κάλπες και ορθά δέχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης».

«Έγινε στον κατάλληλο χρόνο η παρέμβαση Τσίπρα» συμπλήρωσε ο Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «ο Κασσελάκης θα κερδίσει τις εκλογές» και «πρέπει να εξαλείψει ο ΣΥΡΙΖΑ την εσωστρέφεια. Όλοι πρέπει να αναμετρηθούμε με το μπόι της ιστορίας μας».

«Η εντολή που πήρε ο κ. Κασσελάκης είναι να τα αλλάξει όλα και αυτά κάνει. Σοφή η αναφορά Τσίπρα για πολιτικό σχέδιο και αυτό το ακούσαμε χθες από τον Στέφανο Κασσελάκη» πρόσθεσε ο κ. Κόκκαλης ο οποίος τόνισε ότι «δεν θα ανεχθώ ως βουλευτής νέο κύμα εξωστρέφειας»

«Εάν επανεκλεγεί ο Κασσελάκης δεν θα έχει κανείς το δικαίωμα να τον αμφισβητήσει ξανά» πρόσθεσε ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «δείχνει ότι κρατάει μια ουδέτερη στάση. Η πιο σωστή λύση είναι η καθαρή. Αυτό που πρότεινε ο Τσίπρας και δέχθηκε ο Κασσελάκης είναι η καθαρή λύση».