Να πω την αμαρτία μου, ανησύχησα. Οχι με το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα βάλει τους «Στεφανουά» σε τροχιά εξουσίας.

Ούτε με τους μελισσοκόμους που διαδέχτηκαν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στο Σύνταγμα, πριν ακολουθήσουν (υποθέτω) οι αλιείς, οι πτηνοτρόφοι και οι καλλιεργητές αρωματικών βοτάνων.

Ούτε με τον Παναθηναϊκό όπου τα πιάνει όλα ο Ντραγκόφσκι κι έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Ανησύχησα μόλις διάβασα σε έκθεση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) ότι:

«Μεμονωμένοι δημοσιογράφοι παρενοχλούνται (π.χ. απειλούνται με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση, συλλαμβάνονται, φυλακίζονται, ξυλοκοπούνται ή σκοτώνονται) από κυβερνητικούς ή μη κυβερνητικούς φορείς ενώ ασκούν θεμιτές δημοσιογραφικές δραστηριότητες» (21/2).

Χριστέ και Παναγία!

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι δυστυχείς συνάδελφοι που τραβούν τέτοια ζόρια (αν κι η δολοφονία δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί… παρενόχληση!) αλλά πρέπει να τους μάθουμε, έστω για να τους συντρέξουμε.

Εντάξει εκείνους τους δημοσιογράφους που έχουν ήδη σκοτώσει οι «κυβερνητικοί ή μη κυβερνητικοί φορείς» δεν μπορούμε να τους φέρουμε πίσω.

Αλλά μπορούμε έστω να αναθέσουμε την έρευνα στους έμπειρους ερευνητές του CSI-Polakis, να αναζητήσουμε τα πτώματα, να βρούμε αποτυπώματα κι αποδείξεις, να πιάσουμε τους δολοφόνους.

Εδώ ο Πολάκης έπιασε το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο νέο ΕΑΤ-ΕΣΑ θα κολλήσει;

Δεν υπάρχει αμφιβολία επίσης ότι θα πρέπει να εντοπίσουμε τα κέντρα βασανιστηρίων όπου οι έρημοι δημοσιογράφοι «συλλαμβάνονται, φυλακίζονται και ξυλοκοπούνται» από τους κυβερνητικούς ενώ κάνουν απλώς τη δουλειά τους.

Δεν έχει τύχει έως τώρα να ακούσω τέτοιο περιστατικό αλλά είμαι βέβαιος ότι το ΚΕΦΙΜ δεν λέει παπάρες κι ότι θα αποκαλύψει σύντομα ονόματα και διευθύνσεις των βασανισμένων.

Αλλωστε και στην Αμερική (όπως ξέρουμε) βασάνιζαν τους μαύρους έως ότου τους πήρε χαμπάρι ο Κασσελάκης κι έκοψε με το μαχαίρι τέτοιες βάναυσες πρακτικές.

Απορώ όμως με ένα πράγμα. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα γύρω μας και να μην τα έχουν πάρει χαμπάρι στο Ευρωκοινοβούλιο;

Η κοτζάμ μαντάμ Σοφί; Ο Αρβανίτης; Ο Κούλογλου; Ο Κύρτσος και τα άλλα παιδιά; Δεν έχουν ακούσει τίποτα για τους νεκρούς και τα βασανιστήρια που αποκάλυψε το ΚΕΦΙΜ;

Διότι δεν τολμώ να σκεφτώ ότι ξέρουν και σιωπούν.

Κι είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς συμβαίνουν τόσα ανατριχιαστικά πράγματα κι εμείς ασχολούμαστε με τους μελισσοκόμους και τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Ελεος. Πιάστε επιτέλους τους δολοφόνους και τους βασανιστές.

Διότι αν δεν τους πιάσει ούτε ο έμπειρος Ανδρουλάκης, θα βάλουμε να τους πιάσει ο Ντραγκόφσκι που τα πιάνει όλα.