Απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη έδωσε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τρίτης (20/2), σχετικά με τα όσα είπε ο Πρόεδρος του κόμματος. Τα μέλη της ΠΓ φανερώνουν με τα λεγόμενά τους πως η θητεία του κ. Κασσελάκη θα κριθεί στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη της ΠΓ απάντησαν στο τελεσίγραφο του κ. Κασσελάκη λέγοντας ότι  «δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν, θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές».

Με αυτή την κίνηση δεν ενεργοποιείται τελικά το όπλο της κατάθεσης πρότασης μομφής προς τον Στ. Κασσελάκη πριν από ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ανέφερε ότι: «Εάν υπάρχει πρόβλημα και δεν με εμπιστεύεστε να οδηγήσω το κόμμα στις εθνικές εκλογές, πείτε το τώρα. Απλά, βρείτε ποιος θα κατέβει απέναντί μου και πάμε» φέρεται να είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει»

Σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη του συνεδρίου ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».

Μάλιστα, στράφηκε και κατά μερίδας ΜΜΕ λέγοντας ότι «επιτέλους αυτή η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ να τελειώνει».

Η εν λόγω συνεδρίαση λαμβάνει χώρα μετά τις εσωκομματικές αναταραχές που προκάλεσε το ερωτηματολόγιο που απέστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η κίνηση αυτή έχει δημιουργήσει χάσμα μεταξύ των στελεχών του κόμματος και του Προέδρου.

Οι κινήσεις του Στ. Κασσελάκη τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί για να περάσει την άποψή του. Ακόμα και η επιλογή του χθες να μην συμμετάσχει στην Π.Γ., αν και είχε μεταδοθεί αρχικά το αντίθετο, πυροδότησε εντάσεις.