Πέταξε το γάντι στα κορυφαία στελέχη ο Στέφανος Κασσελάκης και με μια ακόμα αιφνιδιαστική κίνηση στην Πολιτική Γραμματεία τους ζητάει όποιος τον αμφισβητήσει να το κάνει τώρα.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε από όλους να δεσμευτούν ότι αυτός θα οδηγήσει ως πρόεδρος το κόμμα τις εθνικές εκλογές και προανήγγειλε πως θα ζητήσει την αναβάπτιση της εκλογής του.

«Ήρθα, γειά σας. Δεν θέλω και δεν θα είμαι συγκρουσιακός. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Στόχος μου είναι να πάω και αυτό κάνω, σε συνέδριο επανίδρυσης. Θα κάνω τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς.

Το Κέντρο και η Αριστερά είναι κεντροαριστερά και το κόμμα μας είναι το πιο προοδευτικό.

Σας ζητώ να δεσμευτείτε ότι εγώ θα είμαι ο πρόεδρος έως τις Εθνικές Εκλογές. Μάλιστα, σκοπεύω να ζητήσω από το σώμα την αναβάπτιση της εκλογής μου. Εάν υπάρχει πρόβλημα και δεν με εμπιστεύεστε να οδηγήσω το κόμμα στις εθνικές εκλογές, πείτε το τώρα. Απλά, βρείτε ποιος θα κατέβει απέναντί μου και πάμε» φέρεται να είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει»

Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη του συνεδρίου ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».

Μάλιστα, στράφηκε και κατά μερίδας ΜΜΕ λέγοντας ότι «επιτέλους αυτή η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ να τελειώνει».

Η εν λόγω συνεδρίαση λαμβάνει χώρα μετά τις εσωκομματικές αναταραχές που προκάλεσε το ερωτηματολόγιο που απέστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η κίνηση αυτή έχει δημιουργήσει χάσμα μεταξύ των στελεχών του κόμματος και του Προέδρου.

Οι κινήσεις του Στ. Κασσελάκη τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί για να περάσει την άποψή του. Ακόμα και η επιλογή του χθες να μην συμμετάσχει στην Π.Γ., αν και είχε μεταδοθεί αρχικά το αντίθετο, πυροδότησε εντάσεις.