Την απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική σκηνή επιβεβαιώνει άλλη μία δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Opinion Poll, ενώ παράλληλα καταγράφεται η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, με το ΠαΣοΚ να παραμένει δεύτερο κόμμα, χωρίς ωστόσο τα προσδοκώμενα οφέλη.

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά της Ν.Δ. από το δεύτερο ΠαΣοΚ-που εδραιώνει τη διαφορά από τον τρίτο ΣΥΡΙΖΑ- είναι στις 21,2 μονάδες.

Εθνικές εκλογές – Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου για τις Εθνικές εκλογές, παρατηρείται ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, που συγκεντρώνει το 36,2% των προτιμήσεων, με το ΠαΣοΚ, να ακολουθεί με 15% και το ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα με ποσοστό 12%.

Το ΚΚΕ είναι τέταρτο με 9,5%, με την Ελληνική Λύση να ακολουθεί με 8,7. Το κόμμα Νίκη είναι στο 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 3,6%, ενώ ποσοστό που τους θέτει εκτός Βουλής συγκεντρώνουν οι Σπαρτιάτες έχοντας 2,5%, η Νέα Αριστερα με 2,7% και το ΜέΡΑ25 με 2,2%.

Ευρωεκλογές – Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία έχει ευρύ προβάδισμα, συγκεντρώνοντας 27,1%, έναντι του δεύτερου ΠαΣοΚ, που είναι στο 11,5%. Στο 9,9% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 7,5% η Ελληνική Λύση, στο 7,4% το ΚΚΕ, ενώ από τα υπόλοιπα κόμματα, 3% έχει μόνο η Νίκη.

Κάτω του 3% είναι οι Σπαρτιάτες με ποσοστό 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,9%, η Νέα Αριστερά με 2,6% και το ΜέΡΑ25 με 1,9%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται μακράν καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 36,9%. Ακολουθεί ο «κανένας» με 29,4%, πολύ πίσω ο Στέφανος Κασσελάκης με 7,2%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,4%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5,8% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,2%.

Η ακρίβεια το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες

Όσον αφορά τα προβλήματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες, η ακρίβεια παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση με 59,6%, ενώ ακολουθούν η οικονομία με 31,3% και η εγκληματικότητα με 22%.

Τέλος, όσον αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 53,4% απαντά πως βλέπει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνσησης θετικά ή μάλλον θετικά, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 39,7%.