Δημοσκόπηση διενήργησε η Pulse το διάστημα 28-30 Ιανουαρίου για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Σε αυτήν οι πολίτες ρωτήθηκαν για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και σε ορισμένες από τις κατηγορίες τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί το κομμάτι των αγροτών. Εκεί το 34% βλέπει σίγουρα θετικά και ακριβώς το ίδιο βλέπει μάλλον θετικά τα αιτήματα των αγροτών, ενώ οι αρνητικές απαντήσεις δεν ξεπερνούν το 13%.

Την ίδια ώρα το πρόβλημα της ακρίβειας εξακολουθεί να απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι αθροιστικά το 93% θεωρεί ως το σημαντικότερο ή ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του.

Μάλιστα, ακόμα και άτομα που έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα εμφανίζονται προβληματισμένα από την ακρίβεια, με το ποσοστό να ανεβαίνει σημαντικά όσο μειώνεται και το εισόδημα των ερωτηθέντων.

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και τα F-35

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα της έρευνας σε δύο άλλα θέματα που απασχολούν την πολιτική ατζέντα. Το πρώτο αφορά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και εκεί τα πράγματα δείχνουν να είναι μοιρασμένα.

Το 20% των ερωτηθέντων απαντά ξεκάθαρα ότι θα επιθυμούσε να γίνει, ενώ το 31% απαντά ότι δεν έχει πρόβλημα να επιτραπεί. Την ίδια ώρα το 35% απαντά ότι θα επιθυμούσε να μην επιτραπεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Υψηλή είναι η αποδοχή των πολιτών στην απόφαση της κυβέρνησης για την απόκτηση των F-35 και του δωρεάν εξοπλιστικού πακέτου από τις ΗΠΑ. Το 62% είναι υπέρ της ενόσχυσης των οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα, ενώ αρνητικά απάντησε το 29%.

Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ, σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρείται άνω του 30% με τη διαφορά της να είναι στις 18 μονάδες από τον δεύτερο. Εκεί βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δείχνει να σταθεροποιείται εκεί με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στην τρίτη θέση.