Νέα δημοσκόπηση είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας. Η μέτρηση της ALCO για τον Alpha επιβεβαιώνει την κυριαρχία της ΝΔ τέσσερις μήνες πριν από τις κάλπες των Ευρωεκλογών, την ίδια ώρα όμως στους αριθμούς αποτυπώνεται ξεκάθαρα και η απογοήτευση των ψηφοφόρων για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί η Κυβέρνηση πολλά ανοικτά ζητήματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζεται ότι είναι η ακρίβεια αφού το 87% θεωρεί πως δεν έχει κάνει όσα μπορεί για να την καταπολεμήσει. Αντίστοιχα υπάρχει αρνητική γνώμη για πολλά άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Τα συμπεράσματα για την πρόθεση ψήφου

Ξεκάθαρο προβάδισμα εξακολουθεί να έχει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου ενόψει των ευρωεκλογών. Μπορεί τα ποσοστά της να μην φτάνουν στα επίπεδα των βουλευτικών, ωστόσο η διαφορά της από το δεύτερο κόμμα διατηρείται σε διψήφια νούμερα.

Την ίδια ώρα το ΠαΣοΚ φαίνεται να σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση και να μεγαλώνει τη διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται στα όρια του μονοψήφιου.

Η απογοήτευση του κόσμου για το έργο της κυβέρνησης αποτυπώνεται στο ερώτημα για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από το έργο της με το 45% να δηλώνει ξεκάθαρα όχι. Το 25% τονίζει ότι είναι πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο, ενώ λίγο δηλώνει το 28%

Επιπρόσθετα οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι στο εάν η κάλπη των ευρωεκλογών είναι μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας. Το 56% απάντησε όχι, ενώ το 40% αποκρίθηκε θετικά στο σχετικό ερώτημα.

Τεράστιο πρόβλημα η ακρίβεια

Χαρακτηριστική της εικόνας που υπάρχει στην κοινωνία για τα προβλήματα που την ταλανίζουν καθημερινά και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για αυτά είναι η απάντηση στο ερώτημα για την ακρίβεια. Εκεί το 87% θεωρεί ότι η ΝΔ δεν έχει εξαντλήσει τα περιθώριά της.

Αρνητική για την Κυβέρνηση είναι η απάντηση και στα περισσότερα από τα υπόλοιπα ερωτήματα που έγιναν, όπως αυτά για το αγροτικό, τα απογευματινά χειρουργεία και άλλα.