Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, λόγω χιονόπτωσης.

Συγκεκριμένα η διακοπής της κυκλοφορίας ισχύει από το ύψος του Καζίνο και μετά καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η πτώση χιονιού καθιστά αδύνατη την διέλευση των οχημάτων.

Ο καιρός

Η πτώση της θερμοκρασίας και η επιστροφή της σε χειμωνιάτικα επίπεδα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σήμερα Πέμπτη. Ωστόσο αυτό το χειμωνιάτικο διάλειμμα δεν θα διαρκέσει πολύ και εκτιμάται ότι θα είναι η τελευταία εκδήλωση χειμώνα για φέτος.

Η πρόγνωση

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και κυρίως στην Κρήτη, όπου περιμένουμε και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, κυρίως στα Λευκά Όρη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 με 15 βαθμούς και τοπικά στη δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι που θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ο βοριάς στο Αιγαίο θα φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο. Το σαββατοκύριακο προβλέπεται περαιτέρω βελτίωση του καιρού, με αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Οι βροχές σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στην Κρήτη και θα σταματήσουν, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμη, φτάνοντας στην Αττική τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.