Αν άκουγε κανείς έναν μετεωρολόγο να λέει ότι αύριο θα είναι η πιο κρύα μέρα του χειμώνα σίγουρα ο νους του θα πήγαινε σε αρνητικές θερμοκρασίες, αν όχι κάπου κοντά στο μηδέν.

Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί καθώς ο φετινός χειμώνας δεν μας έκανε τη χάρη να εμφανιστεί για πολύ και από ότι φαίνεται δεν σκοπεύει να το κάνει ούτε και για το υπόλοιπο του τελευταίου μήνα του.

«Αυτό ήταν για φέτος» είπε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος στη σημερινή του πρόγνωση, επισημαίνοντας ότι αύριο Πέμπτη 15/2 θα είναι η πιο κρύα μέρα του Φεβρουαρίου, με το κρύο να μεταφράζεται σε… 14 βαθμούς!

«Δεν έχει άλλο κρύο μέχρι το τέλος του μήνα» είπε χαρακτηριστικά. Η Παρασκευή θα είναι μια μέρα με ήλιο, όπως και το Σαββατοκύριακο, ενώ ενδέχεται η επόμενη εβδομάδα να φέρει από Τρίτη βροχές.

ΕΜΥ: Ο καιρός μέχρι την Κυριακή18/2

Πέμπτη 15-02-2024

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 16-02-2024

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Σάββατο 17-02-2024

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 18-02-2024

Στα ανατολικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.