5 το πρωί: Κόντρα Κασσελάκη με Φλαμπουράρη – Διαξιφισμοί για τον γάμο των ομόφυλων – Βάφτηκε με αίμα η παρέλαση των Chiefs

Σήμερα η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε κόντρα ανάμεσα σε Στέφανο Κασσελάκη και Αλέκο Φλαμπουράρη. Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες στην παρέλαση για τη νίκη των Kansas City Chiefs στο Super Bowl.

1

«Θα υπάρξουν συνέπειες για όσους δεν ψηφίσουν τον γάμο των ομόφυλων» ξεκαθάρισε ο Κασσελάκης

  • Η τοποθέτηση: Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης ρώτησε ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκη τι θα γίνει σε περίπτωση που βουλευτής του κόμματος αποφασίσει είτε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για να τα ομόφυλα ζευγάρια είτε να απέχει. Η απάντηση από τον πρόεδρο του κόμματος ήταν σαφής: «Θα υπάρξουν συνέπειες».
  • Η αποχώρηση: Στη ίδια συνεδρίαση, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συμμετείχε μέσω προγράμματος τηλεδιάσκεψης, καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες, πρότεινε αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, με αφορμή την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων και προανήγγειλε δημοψήφισμα: «Άν δεν γίνει δεκτή η εισήγηση μου για ηλεκτρονική ψηφοφορία, θα πάμε σε δημοψήφισμα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε την έκρηξη του Αλέκου Φλαμπουράρη ο οποίος τον κατηγόρησε για αυταρχισμό και αποχώρησε, όπως έκαναν και άλλα στελέχη, μεταξύ των οποίων και η κ. Νοτοπούλου.
  • Η ψηφοφορία: Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο του γάμου των ομοφύλων, με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Σωκράτη Φάμελλο, να λέει από το βήμα της Βουλής «πως απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα το κρυφτούλι δεν είναι ανεκτό».
2

Διαξιφισμοί στη Βουλή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

  • Ανέβηκαν οι τόνοι: Σε κλίμα πόλωσης, με τα «άκρα» του Κοινοβουλίου να ξιφουλκούν με διχαστική και ομοφοβική ρητορική κατά του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, συνεχίστηκε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου.
  • Την Πέμπτη η ψηφοφορία: Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της Πέμπτης με την ψηφοφορία, ημέρα κατά την οποία θα μιλήσει και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος από την αρχή είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του.
  • Η τοποθέτηση Μητσοτάκη: Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προγραμματιστεί για την τελευταία μέρα της συζήτησης, όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών και αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς θα θεωρείται ότι μπορεί να κρίνει την τελική στάση βουλευτών της πλειοψηφίας που ακόμα αμφιταλαντεύονται.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Νέες μαρτυρίες για το μακελειό στη Γλυφάδα

  • Οι μαρτυρίες: Μια σειρά από μαρτυρίες αξιολογούνται με προσοχή, την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούν να φτάσουν στην άκρη του νήματος της τριπλής δολοφονίας και να ρίξουν φως στα αίτια που έφεραν το μακελειό στη ναυτιλιακή της Γλυφάδας.
  • Η κατάθεση: Την ίδια ώρα, πολλά ερωτήματα γύρω από την υπόθεση αναμένεται να απαντήσει η Δέσποινα Καρνέση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε προς το παρόν να καταθέσει στην αστυνομία. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε πως ο ΕΝΦΙΑ του εξοχικού της οικογένειας στους Πεταλιούς είναι απλήρωτος και το χρέος ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ, χωρίς τον ΕΝΦΙΑ του 2023 και του 2024.
  • Η έξωση: Όσον αφορά το ζήτημα του σπιτιού που διέμενε ο 76χρονος δράστης, αποκαλύπτεται πως δεν άνηκε στις αδερφές Καρνέση, αλλά τον Σπύρο Καρνέση και δεν ετέθη θέμα έξωσης. «Για κάποιο λόγο υπήρχε μίσος του ανθρώπου προς τις αδερφές Καρνέση. Δεν γνωρίζω γιατί υπάρχει το μίσος. Δεν αποκλείεται κάποιος να τον «φόρτιζε», αλλά κανείς δεν το ξέρει» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση.
4

Δυσαρεστημένοι οι αγρότες ενόψει κρίσιμων αποφάσεων

  • Η πρόταση: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στην δεκαπενταμελή επιτροπή των αγροτών την πρόταση της κυβέρνησης για φθηνότερο ρεύμα, ενώ στο πακέτο μέτρων περιλαμβάνεται και η προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο ύψους 40 εκατ. έως στα τέλη Μαρτίου.
  • Το μεγάλο αγκάθι: Η αποκατάσταση των περιοχών της Θεσσαλίας που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες του φθινοπώρου εξακολουθεί να αποτελεί μία ανοιχτή πληγή, με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, τόσο για τους πληθυσμούς και τους επαγγελματίες της περιοχής, όσο και για την παραγωγική βάση του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.
  • Οι κρίσιμες αποφάσεις: Σύσκεψη στη Λάρισα πραγματοποίησαν χθες, 14/02, οι αγρότες προκειμένου να συζητήσουν τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης, που τους άφησαν απογοητευμένους αφού δεν ικανοποιούν το σύνολο των αιτημάτων τους . Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα, Πέμπτη, στις 12:00 το μεσημέρι, στη Πανελλαδική Σύσκεψη των αγροτών στη Λάρισα.
5

Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες στην παρέλαση των Kansas City Chiefs

  • Δύο ένοπλοι έσπειραν τον πανικό στο Κάνσας: Στιγμές χάους έζησαν όσοι παρακολούθησαν την παρέλαση των Kansas City Chiefs για την κατάκτηση του Super Bowl. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τους πυροβολισμούς των δύο δραστών, ενώ δεκάδες ήταν οι τραυματίες.
  • Προβάδισμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός: Με γκολ του Σπόραρ οι πράσινοι επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Αποβλήθηκαν Τάισον και Μπακασέτας.
  • Πήραν το πάνω χέρι Παρί και Λάτσιο: Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Ρεάλ Σοθιεδάδ απέκτησε η Παρί Σεν Ζερμέν η οποία επιβλήθηκε 2-0 στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων με σκόρερ τους Εμπαπέ και Μπαρκολά. Η Λάτσιο επικράτησε 1-0 της Μπάγερν με γκολ του Τσίρο Ιμόμπιλε.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr