Λίγη ώρα μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Κάνσας κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τη νίκη των Kansas City Chiefs στο Super Bowl, αρχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σχετικά με όσα έγιναν.

«Πυροβολισμοί έπεσαν περιμετρικά του (σιδηροδρομικού σταθμού) Union Station. Παρακαλώ απομακρυνθείτε από την περιοχή», ανακοίνωσε η αστυνομία του Κάνσας Σίτι στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), διευκρινίζοντας ότι προσπαθεί «ακόμη να προσδιορίσει τον αριθμό των θυμάτων».

Τουλάχιστον ένας νεκρός και τρεις σε κρίσιμη κατάσταση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός ανθρώπου, ενώ τουλάχιστον τρεις ακόμα είναι σε σοβαρή κατάσταση. Επιπρόσθετα ακόμα πέντε είναι σε σοβαρή κατάσταση και ένας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των τραυματιών φτάνει τους 14, αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι αυτό το νούμερο θα αυξηθεί. Ο δήμαρχος του Κάνσας Σίτι ενημέρωσε πως όλα τα μέλη της αποστολής των Kansas City Chiefs – συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών και λοιπού προσωπικού – είναι ασφαλή.

Η τοπική αστυνομική διεύθυνση ανακοίνωσε πως δύο ύποπτοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα, προσήχθησαν και ανακρίνονται.