Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αλλά παρά το γεγονός πως πίεζε δεν δημιούργησε κλασική ευκαιρία, με τον ΠΑΟΚ ν α χάνει την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς στο 13’ όταν από σέντρα του Ζίβκοβιτς, ο Ντεσπόντοφ δεν πρόλαβε να πλασάρει σωστά και έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 15’ οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι αλλά ο Ντραγκόφσκι βγήκε και μπλόκαρε την κάθετη του Ζίβκοβιτς στον Μπράντον. Στο 21’ ο γκολκίπερ των «πράσινων» έδιωξε δύσκολα το κοντινό πλασέ του Μπράντον μετά το γύρισμα του Ράφα Σοάρες, με τον ΠΑΟΚ να αναλαμβάνει σταδιακά τα ηνία του ματς μετά το δυναμικό ξεκίνημα του συνόλου του Τερίμ.

Στο 32’ μία πολύ γρήγορη αντεπίθεση του Παναθηναϊκού λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε κλασική ευκαιρία αλλά ο Παλάσιος δεν έκανε καλό πρώτο κοντρόλ και το σουτ του στη συνέχεια κόντραρε και απομακρύνθηκε. Στο 35’ ο Μπερνάρ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο ματς, αλλά το σουτ του κόντραρε στον Κεντζιόρα και κατέληξε κόρνερ.

Στο 42’ ο Μπράντον μετά από σύγχυση στην άμυνα του Παναθηναϊκού σούταρε λίγο άουτ, με το 0-0 να είναι το σκορ ημιχρόνου. Στο 53’ οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ στην Τούμπα με σκόρερ τον Άντραζ Σπόραρ. Μετά από σωστή κυκλοφορία της μπάλας, ο Κώτσιρας σέντραρε, ο Μπερνάρ έκανε την κεφαλιά και την ασθενή απόκρουση του Κοτάρσκι εκμεταλλεύτηκε ο Σπόραρ, ο οποίος με κοντινό πλασέ βρήκε δίχτυα.

Στο 60’ και στο 66’ ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Σπόραρ. Σε αμφότερες τις τελικές του Σλοβένου στην εστία ο Κοτάρσκι είχε απάντηση και κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟΚ στο ματς. Στο 75’ ο Ντραγκόφσκι πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του Σαμάτα. Στο 80’ αποβλήθηκαν Τάισον και Μπακασέτας για αψιμαχία στον χώρο του κέντρου.

Στο 88’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ με το σουτ του Κώτσιρα, το οποίο κατέληξε κόρνερ.

Στο 93’ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι σε σουτ του Μεϊτέ αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει με τη νίκη και το σκορ πρόκρισης από την Τούμπα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ότο, Σοάρες, Σβαμπ (76’ Οζντόεφ), Τσιγγάρας (65’ Μεϊτέ), Μ. Αντόνιο (65’ Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ (65’ Τάισον), Μπράντον (71’ Σαμάτα).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Γεντβάι, Αράο, Κότσιρας, Μλαντένοβιτς (87’ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Τσέριν (87’ Σένκεφελντ), Μπακασέτας, Μπερνάρ (87’ Βαγιαννίδης), Παλάσιος (69’ Μαντσίνι), Σπόραρ (74’ Ζέκα).