Η έξωση ήταν εκείνη, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οδήγησε στο μακελειό στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα το πρωί της Δευτέρας (12/2), όταν ένας 76χρονος σκότωσε τρία άτομα πριν δώσει τέλος στη ζωή του.

Όλα συνέβησαν όταν ο άνδρας αιγυπτιακής καταγωγής και πρώην εργαζόμενος στην ναυτιλιακή European Navigation εισέβαλε στα γραφεία και εκτέλεσε εν ψυχρώ τη διευθύντρια, Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της και συνιδιοκτήτη, Αντώνη Βλασσάκη καθώς και τον υπάλληλο της εταιρείας και πρώην καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη.

Ο 76χρονος εργαζόταν για πάνω από 36 χρόνια για την οικογένεια Καρνέση. Ήταν επιστάτης στο σπίτι τους στους Πεταλιούς και ένα από τα σενάρια που εξέτασαν οι αστυνομικοί ήταν να θέλησε να εκδικηθεί, επειδή τον απέλυσαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες μπαίνοντας φώναξε «ήρθα για τα αφεντικά, ήρθα για να τους καθαρίσω όλους». Εκτός από τη Μαρία Καρνέση φαίνεται πως ήθελε να σκοτώσει και την αδελφή της την Δέσποινα η οποία βρισκόταν τυχαία τη στιγμή εκείνη σε άλλο χώρο και πρόλαβε να βγει από το κτίριο.

«Ηταν προετοιμασμένος να σκοτώσει»

Μιλώντας στο MEGA ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας επιχείρησε να αποτυπώσει ποιο ήταν το κίνητρο της δολοφονίας. Η απόλυση του 76χρονου και η απόρριψη που ένιωσε έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και οδήγησαν στο μακελειό της Γλυφάδας.

«Είχε μαζί του το όπλο και ήταν προετοιμασμένος να σκοτώσει. Αυτή η οικογένεια είχε μία διαφορά πριν 1,5 χρόνο, μπήκαν σε τεράστια οικονομική διαμάχη. Ο Αιγύπτιος ήταν άνθρωπος του αδερφού της Μαρίας και της Δέσποινας Καρνέση».

«Ήθελαν να τον διώξουν από τα πόδια τους. Στην αρχή του πρότειναν να φυλάξει τη βίλα στους Πεταλιούς, είχε αρνηθεί. Του είχαν παραχωρήσει ένα χώρο, όπου διέμενε, και σιγά σιγά τον πέταξαν εντελώς απ’ έξω. Τον απέλυσαν σε ηλικία 70 ετών».

«Ήταν η απόρριψη, γιατί ήταν πολλά χρόνια που υπηρετούσε την οικογένεια. Δεν το άντεξε. Όλη του η ζωή ήταν σε αυτή την οικογένεια και βρέθηκε εκτός», σημείωσε.

«Δυστυχώς στις κοινωνίες που οι θεσμοί είναι ασθενικοί πολλές φορές οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να επιβάλλουν τη δική τους δικαιοσύνη όταν αδικούνται. Πρόκειται για μία πράξη που προμελετήθηκε», είπε με τη σειρά της η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.