Όπως κάθε μέρα, έτσι και το πρωί της Δευτέρας 12/02, η Μαρία Καρνέση, συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής European Navigation, φτάνει στο γραφείο της. Στο κτίριο συναντά τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και γαμπρό της, Αντώνη Βλασσάκη, καθώς και τον πολύ στενό συνεργάτη τους και πρώην καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη.

Λίγα λεπτά μετά, θα πέσουν και οι τρεις νεκροί από τις σφαίρες ενός πολύ οικείου τους προσώπου.

Το προφίλ του Αιγυπτίου

Ο Αντέλ Ελ Μπουράι, έρχεται την Ελλάδα από την Αίγυπτο το 1980 στα 32 του χρόνια. Δουλεύει μεροκάματα για να βγάλει χρήματα και να στηρίξει την οικογένειά του πίσω στην πατρίδα του.

Για καλή του τύχη, στη ζωή του μπαίνει η οικογένεια Καρνέση και αρχικά, εργάζεται στα πλοία τους. Η μητέρα της οικογένειας, όμως, η Ελευθερία που δεν είναι πια στη ζωή, τον ξεχωρίζει και του αναθέτει ρόλο επιστάτη στα ακίνητα της οικογένειας. Γίνεται ο «άνθρωπος» τους για όλες τις δουλειές.

Το δέσιμο είναι τέτοιο, που αλλάζει θρησκεία και βαφτίζεται Αριστείδης. Από τότε, ο Αντέλ Ελ Μπουράι, είναι για όλους ο Άρης που για 36 ολόκληρα χρόνια φροντίζει τα σπίτια της οικογένειας σε Αθήνα και Πεταλιούς. Μάλιστα, του είχαν τυφλή εμπιστοσύνη, καθώς διαχειριζόταν ακόμα και χρήματα.

Στους Πεταλιούς, είναι όλοι συγκλονισμένοι μετά την αιματηρή επίθεση. Τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο ευγενικό, ήρεμο, καλόψυχο και ευσυγκίνητο. Έστελνε λεφτά στην οικογένειά του, πονούσε με τον πόλεμο που μαίνεται κοντά στην πατρίδα του και τάιζε φτωχούς γιατί δεν ξέχασε ποτέ πως ήρθε από τη χώρα του, υποστηρίζουν όσοι τον γνωρίζουν.

Οι διαμάχες

Το 2022, μία οικονομική διαμάχη, που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αφορά σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, διχάζει την οικογένεια Καρνέση. Από τη μία πλευρά βρίσκεται ο εφοπλιστής Σπύρος Καρνέσης και από την άλλη, οι δύο αδελφές του, Μαρία και Δέσποινα, καθώς και ο σύζυγος της τελευταίας, Αντώνης Βλασσάκης.

Τα τελευταία χρόνια το όνομα του εφοπλιστή έγινε ιδιαίτερα γνωστό λόγω της υπόθεσης περί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Πεταλιών. Η πολυετής δικαστική διαμάχη διαδραματίζεται μεταξύ των εφοπλιστών Μαρή Εμπειρίκου και Σπύρου Καρνέση.

Η απόλυση

Πριν από ένα χρόνο, το 2023, ο 76χρονος βγαίνει από το μισθολόγιο της εταιρίας -κοινώς, απολύεται- αλλά συνεχίζει να εργάζεται για τον Σπύρο Καρνέση.

Το πρωί της Δευτέρας (12/02), εισέρχεται στα γραφεία της εταιρείας αποφασισμένος να ζητήσει μία δεύτερη ευκαιρία για να πάρει πίσω τη δουλειά του, έχοντας όμως, δύο όπλα -ενδεχομένως της οικογένειας- στο αυτοκίνητό του. Ωστόσο, δεν πετυχαίνει τον σκοπό του αφού του αφαιρούνται, όχι μόνο τα προνόμια και οι αρμοδιότητες, αλλά και το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει για να διαμένει.

Με το μυαλό του να θολώνει, ο 76χρονος οπλίζεται και κατευθύνεται προς τον δεύτερο όροφο όπου εργάζονταν τα αφεντικά του. Στόχος του, η Μαρία και η Δέσποινα Καρνέση.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο 76χρονος, γνωρίζοντας κάθε γωνιά του κτιρίου με λεπτομέρεια, μπήκε από το πάρκινγκ του κτιρίου με το αυτοκίνητο του και μέσω του κλιμακοστάσιου ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπου και απομάκρυνε άνδρα της ασφάλειας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά του χωρίς να τραυματίσει άλλους. «Δεν ήθελε να χτυπήσει κανέναν από εμάς, μόνο τα αφεντικά. Χτύπησε στοχευμένα αυτούς», δήλωσε εργαζόμενη της εταιρείας.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο δράστης θα σημαδεύσει τη Μαρία Καρνέση και τον γαμπρό της, ενώ ο πρώην καπετάνιος θα μπει μπροστά για να τον αφοπλίσει. Όλοι τους θα πέσουν νεκροί από το δολοφονικό αμόκ του 76χρονου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Μαρία Καρνέση δέχθηκε τα πυρά στο κεφάλι και το στήθος, ο γαμπρός της, Αντώνης Βλασάκης, στο κεφάλι και ο καπετάνιος, Ηλίας Κουκουλάρης, στον ώμο.

Ο 76χρονος προσπάθησε να εντοπίσει και τη Δέσποινα Καρνέση, η οποία όμως είχε προλάβει να βγει εγκαίρως από το γραφείο της και να βρεθεί σε άλλο όροφο.

Στη συνέχεια ο δράστης, αφού αδυνατούσε να την βρει, κατέβηκε στο υπόγειο και με την ίδια καραμπίνα έδωσε τέλος στη ζωή του. Λίγο μετά εισήλθαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας πάνοπλοι άντρες της ΕΚΑΜ.

Οι Αρχές πλέον προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να ανακαλύψουν την πραγματικό κίνητρο που όπλισε το χέρι του.