Την περασμένη εβδομάδα ο Χάρι πέταξε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του Καρόλου, που δίνει τη μάχη του με τον καρκίνο.

Μετά από αρκετούς μήνες ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά βρέθηκε επί βρετανικού εδάφους. Ενώ όμως όλοι θα περίμεναν ότι αυτή η συνάντηση πατέρα-γιου θα είχε μια διάρκεια, κράτησε μόλις μισή ώρα, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τις παγωμένες σχέσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας.

Άνθρωπος που ειδικεύεται στα θέματα του Παλατιού είπε ότι η μισάωρη συνάντηση είχε ένα και μοναδικό λόγο: να κρατηθούν χαμηλά τα επίπεδα άγχους του βασιλιά Καρόλου. Ο συγγραφέας και ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός Robert Jobson δήλωσε ότι αυτό που χρειαζόταν περισσότερο ο βασιλιάς ήταν ηρεμία και γαλήνη.

«Δεν χρειάζεται να ανέβει η πίεσή του. Ο βασιλιάς δεν είναι πολύ καλά, όποια μορφή καρκίνου και αν έχει, υποβάλλεται σε θεραπεία. Το καλύτερο γι’ αυτόν είναι η ηρεμία. Μετά το αρχικό φιλί και την αγκαλιά, το «σ’ αγαπώ μπαμπά, εύχομαι να γίνεις σύντομα καλά», ποια θέματα θα τεθούν επί τάπητος; Αυτά που θα του ανεβάσουν την πίεση» είπε ο Jobson στη Sun.

Χθες (11/2) ο Κάρολος πήγε στην κυριακάτικη λειτουργία στο παρεκκλήσι του κτήματος Σάντριγχαμ μαζί με την Καμίλα και χαιρέτισε ένα πλήθος από 100 πιστούς, που συγκεντρώθηκαν στον ναό για να εκφράσουν την συμπαράστασή στον βασιλιά τους.

«Παρηγοριά και ενθάρρυνση οι ευχές»

Από τις 29 Ιανουαρίου, όταν και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο Κάρολος μένει στο εξοχικό του στο Σάντριγχαμ, στο Νόρφοκ της Αγγλίας. Σε μια επιστολή, που φέρει την υπογραφή του, εξέφρασε το ευχαριστώ του για τα μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνει.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές που έχω λάβει τις τελευταίες ημέρες. Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν πληγεί από τον καρκίνο, τέτοιες σκέψεις αποτελούν τη μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση.

Είναι εξίσου ενθαρρυντικό να ακούω πως κάνοντας γνωστή τη δική μου διάγνωση υπήρξε ευαισθητοποίηση στην προώθηση και προβολή του έργου όλων εκείνων των οργανώσεων που υποστηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο δια βίου θαυμασμός μου για την φροντίδα και αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος ως αποτέλεσμα της δικής μου εμπειρίας» ανέφερε ο Κάρολος.