Η είδηση ότι ο Βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο είναι δεδομένο ότι έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Η ανακοίνωση του Παλατιού δεν έφερε πολλές λεπτομέρειες στο φως της δημοσιότητας, ωστόσο ήδη κάποια πράγματα έγιναν γνωστά.

Ο Βασιλιάς έμαθε τη διάγνωση στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, ωστόσο αποφάσισε για μερικές ημέρες να το κρατήσει μυστικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Καμίλα γνώριζε και εκείνη από την πρώτη στιγμή τι ακριβώς συμβαίνει και παρ’ όλα αυτά αποφασίστηκε να μην αναβάλει τις προγραμματισμένες δημόσιες εμφανίσεις της.

Μάλιστα, μία από αυτές αφορούσε τα εγκαίνια μιας νέας κλινικής για τους πάσχοντες από καρκίνο. Η Δούκισσα της Κορνουάλης παρευρέθηκε κανονικά και τα Βρετανικά Μέσα αναφέρονται τώρα εκτενώς στο συγκεκριμένο συμβάν.

Αισιόδοξοι οι γιατροί, ευγνώμων ο Κάρολος

Σχετικά με το είδος του καρκίνου δεν έχει γίνει κάτι γνωστό. Ωστόσο, αυτό που επισημαίνουν κύκλοι του Παλατιού είναι ότι βρέθηκε σε αρχικό στάδιο. Την ίδια ώρα τονίζουν ότι ο Βασιλιάς Κάρολος επιθυμεί να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στα δημόσια καθήκοντά του.

«Δεν ανακοινώνονται περαιτέρω λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο, αλλά η Αυτού Μεγαλειότης λαμβάνει εξειδικευμένη φροντίδα και προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό» ανέφερε πηγή στην Daily Mail.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν τον Κάρολο στη δημοσιοποίηση της ασθένειάς του: «Ο βασιλιάς επέλεξε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του μόλις ξεκίνησε το πρόγραμμα της θεραπείας του, να σημειώσουμε ότι ως πρίγκιπας της Ουαλίας ήταν προστάτης πολλών φιλανθρωπικών οργανώσεων που σχετίζονται με τον καρκίνο.

Υπό αυτή την ιδιότητα, η Αυτού Μεγαλειότητα έχει συχνά μιλήσει δημόσια για την υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο, των αγαπημένων τους προσώπων και των θαυμάσιων επαγγελματιών υγείας που βοηθούν στη φροντίδα τους.

‘Η Αυτού Μεγαλειότης είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την εξειδικευμένη φροντίδα και την ταχεία παρέμβασή της, είναι απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό».

Βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση

Την ίδια ώρα οικογενειακός φίλος του Βασιλιά υποστήριξε ότι το ηθικό του παραμένει ακμαίο και πως κανείς απ’ όσους συναναστρέφονται μαζί του δεν είχε καταλάβει κάτι.

«Από ό,τι γνωρίζω, είναι καλά και είναι τόσο θετικός που δεν θα καταλάβαινε κανείς ότι έχει κάποια πάθηση. Ευτυχώς, απ’ ό,τι μπορεί να πει κανείς, έχει εντοπιστεί πολύ νωρίς. Όσον αφορά τη θεραπεία που λαμβάνει, η θεραπεία για όλους τους καρκίνους έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια.

Οι εξειδικευμένες θεραπείες που διεξάγονται τώρα είναι απίστευτα εξελιγμένες. Ο ίδιος και οι γιατροί του είναι πολύ, πολύ θετικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.