Η πολυπλοκότητα της υπόθεσης που, ενδεχομένως, συνδέει την Greek Mafia με τους Πυρήνες της Φωτιάς και τις Δυνάμεις Υποβρύχιων Καταστροφών, σκέλη της οποίας αποτελούν οι τέσσερις συλληφθέντες, έχει ανεβάσει τον βαθμό δυσκολίας ως προς τη διαλεύκανσή της από τις αρμόδιες Αρχές.

Κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων, έδωσε όλες τις διαστάσεις αναλύοντας μία προς μία τις εκδοχές που επεξεργάζονται στην Αστυνομία για να ξετυλίξουν το κουβάρι.

Όπως έχει πλέον επιβεβαιωθεί, οι ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού, που εν τω μεταξύ αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από απόφαση του Εισαγγελέα Ναυτοδικείου, και το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς», που νωρίτερα είχε καταδικαστεί εκ νέου σε φυλάκιση χωρίς να γίνει δεκτό το αίτημα αναβολής, βρίσκονταν σε επαφή. Μάλιστα είχαν φροντίσει να έχουν στην κατοχή τους μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, τα οποία εικάζεται πως σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν σε βομβιστικές ενέργειες.

Διευκρινίστηκε πάντως από το ρεπορτάζ πως έχει αποκλειστεί αυτή η υπόθεση να σχετίζεται με τις πρόσφατες επιθέσεις που είχαν γίνει στο Γουδί και στο υπουργείο Εργασίας.

Τα σενάρια των διωκτικών Αρχών

Μέχρι τώρα η Αστυνομία επιχειρεί να συνδέσει τον αντιεξουσιαστή από τους Πυρήνες και του δύο ΟΥΚάδες, καθώς και οι τρεις τους ήταν γνώριμοι με τον 38χρονο ποινικό της ελληνικής μαφίας, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι είχε δολοφονηθεί στο πάρκινγκ του σπιτιού του.

Είναι μια δολοφονία που ναι μεν έχει εξιχνιαστεί ως προς τα κίνητρα (λαθρεμπόριο τσιγάρων) και έχει αποδοθεί σε συγκεκριμένα άτομα, αλλά δεν παύει ν’ απασχολεί τους αξιωματικούς, καθώς τα παρακλάδια της είναι αρκετά.

Άλλωστε, όπως μεταδόθηκε σχετικώς από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο 38χρονος ποινικός και ο αντιεξουσιαστής ήταν γνωστοί από την περίοδο της παράλληλης κράτησής τους στις φυλακές Κορυδαλλού. Σε αυτό το διάστημα είχαν αποκτήσει επαφές, τις οποίες και διατήρησαν.

Κατά πληροφορίες μάλιστα, οι δύο τους ανέπτυξαν και οικονομικές σχέσεις, με άλλες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αλληλουποστήριξη, ως μάρτυρες ο ενός του άλλου, στην έκδοση νόμιμων ταυτοτήτων.

Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει παράλληλα την εκδοχή οι ΟΥΚάδες κι ο αντιεξουσιαστής να είχαν τα προηγούμενα χρόνια βοηθήσει τον 38χρονο ποινικό σε βομβιστικές επιθέσεις εναντίον συγκεκριμένων στόχων, προτού αυτός δολοφονηθεί εκδικητικά στον Κορυδαλλό.

Άλλο ένα σενάριο που ελέγχεται είναι ο αντιεξουσιαστής να είχε κατά το παρελθόν υποστηρίξει τον 38χρονο σε δολοφονικές επιθέσεις της Greek Mafia και να ήθελε να εκδικηθεί όσους των εκτέλεσαν.

Προς το παρόν το κουβάρι είναι αρκετά μπερδεμένο και η ακριβής διασύνδεσή τους δεν έχει επικυρωθεί. Άλλωστε ο αντιεξουασιαστής τελούσε υπό παρακολούθηση και δεν είχαν προκύψει κάποια στοιχεία που θα τον συνέδεαν καταφανώς με τα δύο μέλη των Υποβρύχιων Καταστροφών.

Πάντως ο συνήγορος των δύο μελών του Πολεμικού Ναυτικού έκανε λόγο για «πολυδιαφημισμένη δικογραφία», και «κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών».

Μένει ν’ αποδειχθεί πλέον αν όντως υπάρχει διασύνδεση και ποια είναι ακριβώς.