Ελεύθεροι αφέθηκαν, με απόφαση του Εισαγγελέα Ναυτοδικείου, οι δύο συλληφθέντες, μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργεί περαιτέρω έρευνα.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων Βαγγέλης Καντιάνης ανέφερε: «Μια «πολυδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακας», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν.

Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν «συνεργασίας» ποινικών – τρομοκρατών «επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.» αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

Αντιθέτως είχε οδηγηθεί στη φυλακή το ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς που είχε επίσης συλληφθεί. Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει αναβολή, αλλά το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό.