«Χοντροκομμένη ανθρωποκτονία» χαρακτήρισε ο επί χρόνια δικηγόρος του Χρήστου Γιαλιά, Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός επιχειρηματίας δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Μάνδρα, σε ηλικία 59 ετών, κοντά από το σπίτι του. «Είναι χοντροκομμένη ανθρωποκτονία γιατί οι δράστες εκ τύχης δεν συνάντησαν άλλα πρόσωπα. Κυρίως τον έναν εκ των φυλάκων του σπιτιού, που υπήρχε λόγω της ληστείας, στην οποία είχε πέσει θύμα ο Γιαλιάς προ 2-3 ετών», σημείωσε ο ποινικολόγος.

«Έπαιξαν πολύ με την τύχη οι δολοφόνοι, γιατί σε λίγα δευτερόλεπτα θα ήταν εκεί το ένα ή τα δύο άτομα από τη φρουρά του. Ήταν επί 24ωρου στο σπίτι, καθώς οι άλλοι δύο ήταν στο εργοστάσιο», επισήμανε ο Αλέξης Κούγιας σε εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Αυτοί που του αφαίρεσαν τη ζωή ρίσκαραν πολύ. Και αυτό γιατί σε δευτερόλεπτα θα ήταν εκεί ο προστάτης του, που είναι αποτελεσματικός», τόνισε ο δικηγόρος. Ο Αλέξης Κούγιας εκτίμησε, πως πρόκειται για μία ευκολη υπόθεση για την ΕΛ.ΑΣ.

«Αυτοί που το έκαναν, γνώριζαν ότι στο σημείο της δολοφονίας δεν υπήρχαν κάμερες», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Χρήστου Γιαλιά. Ο Αλέξης Κούγιας δεν παρέλειψε να επισημάνει, ότι ο πρώην συνέταιρος του επιχειρηματία δεν εμπλέκεται με την υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Γιαλιάς και ο πρώην συνεταίρος του τον τελευταίο χρόνο βρίσκονταν σε αντιδικία. «Την προηγούμενη μέρα εκδόθηκε ένα απαλλακτικό βούλευμα για τον Χρήστο Γιαλιά και την κόρη του και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση», διευκρίνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Γιαλιάς σύμφωνα με το δικηγόρο του

«Είχε μια ευρεία επιχειρηματικότητα με νόμιμο τρόπο. Εάν σε αυτή υπήρχε κάποιος είτε από φθόνο, είτε από αντιδικία, να τον μισούσε, και να ήθελε να τον σκοτώσει, δεν το γνωρίζω», πρόσθεσε ο ποινικολόγος για τη δολοφονία του επιχειρηματία.

Επιπλέον, ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε, ότι ο Χρήστος Γιαλιάς δεν είχε καμία εμπλοκή με τη δολοφονία της πρώην συζύγου του. Ειδικότερα, σημείωσε, ότι και τα παιδιά του ίδιου, δ θα ήθελαν να έχουν επαφές μαζί του. «Τα τρία παιδιά του, ανάμεσά τους μια κόρη 22 ετών που έχει εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων και ο μεγάλος του γιος είναι αντιδήμαρχος Μάνδρας, δεν θα δέχονταν να είναι μαζί με τον δολοφόνο της μητέρας τους», τόνισε.

Τέλος, ο δικηγόρος του επιχειρηματία εξήγησε την επιθυμία του εντολέα του να έχει τόση προστασία. «Είχε φύλαξη γιατί το κτήμα ήταν τεράστιο, ξεκινά από τους πρόποδες της πλαγιάς και φτάνει μέχρι την κορυφή. Ο Γιαλιάς επέλεξε να έχει ένα σπίτι σε ερημικό σημείο. Αν είχε φόβους, δεν θα επέλεγε αυτό το σημείο», κατέληξε.