«Ενέδρα θανάτου» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, την δολοφονία του 59χρονου επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, στην Μάνδρα παρομοιάζοντας την υπόθεση με την περίπτωση του Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο, τον οποίο σκότωσαν την ημέρα που δεν είχε μαζί την ασφάλειά του.

«Το ζήτημα», συνεχίζει ο κ. Καλλιακμάνης, «είναι αν του έριξαν όταν ήταν εν κινήσει, αν τον σταμάτησαν βάζοντάς του μπροστά ένα εμπόδιο και μετά του έριξαν, γιατί εκεί ακριβώς στο σημείο δεν υπάρχει κάμερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για έναν επιχειρηματία «ο οποίος στο παρελθόν είχε τρεις ομάδες ποδοσφαιρικές, ακούγονται πολλά για τοκογλυφίες. Είχε ποινικό παρελθόν με διάφορα πράγματα, διακίνηση μεταναστών, κάτι περίεργα».

«Είχε απασχολήσει για διακίνηση όπλων, αλλά αυτήν την στιγμή ήταν καθαρός, δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτό. Είχε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους, εταιρίες με φορτοεκφορτώσεις, ασχολιόταν με το εμπόριο κρεάτων».

Όσο για το καμμένο όπλο, ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι «θα μπορούσε να είναι και το όπλο που το θύμα είχε μαζί του για προστασία» και συμπλήρωσε ότι τα όπλα αυτά κάποιες φορές είναι απ’ έξω, αλλά σε άλλες περιπτώσεις οι εκτελεστές είναι ντόπιοι, εγχώριοι, ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις καθώς η αστυνομική έρευνα είναι στην αρχή της.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της εν ψυχρώ δολοφονίας του το βράδυ της Τετάρτης (7/2) στην περιοχή της Μάνδρας στρέφονται σε προσωπικές κι επαγγελματικές διαμάχες του 59χρονου επιχειρηματία.

«Προσπαθούν να δουν αν ήταν κάποια προσωπική του διαφορά ή αν είναι άλλη μία εκτέλεση της νύχτας. Όπως έγινε με καλάσνικοφ, με αυτόν τον τρόπο, αν είναι το ίδιο όπλο που τον σκότωσαν με αυτό που το πέταξαν μέσα για να καεί. Πιο πολύ παραπέμπει σε νύχτα», λέει ο κ. Καλλιακμάνης.

Τα έως τώρα στοιχεία

Η δολοφονία σημειώθηκε χθες το απόγευμα, λίγο μετά τις 18:30, στην οδό Αγίας Αικατερίνης σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του θύματος. Όταν έφτασαν στο σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί, το αυτοκίνητο ήταν παραδομένο στις φλόγες και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης της Πυροσβεστικής, στην όποια συμμετείχαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, εντοπίστηκε μέσα στο όχημα απανθρακωμένη η σορός του 59χρονου, καθώς και ένα καμένο καλάσνικοφ, που εκτιμάται πως ήταν των δραστών και το πέταξαν μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητο για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έρευνας της ΕΛΑΣ εντοπίστηκαν γύρω από το όχημα 18 κάλυκες, ενώ το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση.

Ο 59χρονος ήταν γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, με κύρια απασχόληση το εμπόριο κρεάτων, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος σε ποδοσφαιρικές ομάδες. Σημειώνεται, ότι 2018 είχε δολοφονηθεί από ληστές, οι οποίοι συνελήφθησαν, έξω από το σπίτι της στην ίδια περιοχή η πρώην σύζυγος του θύματος. Σύμφωνα, όμως, με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας οι δύο υποθέσεις δεν φαίνεται να συνδέονται.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τη διαλεύκανση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία στρέφονται σε προσωπικές και επαγγελματικές διαφορές που μπορεί να είχε.