Νέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε για το πρωί της Δευτέρας ο 35χρονος YouTuber, Hayate σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ο κατηγορούμενος, που επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα Παρασκευή, φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως υπήρχε συναίνεση για τη συμμετοχή των ανθρώπων αυτών στα βίντεο του, τα οποία κατά τον ίδιο δεν ήταν άτομα με νοητική στέρηση.

«Δεν απολογήθηκε σήμερα θα απολογηθεί τη Δευτέρα γιατί συμφωνήσαμε με την ανακρίτρια ότι είναι καλύτερα να υπάρχει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας και να απομακρυνθεί από τον κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την κοινή γνώμη» δήλωσε η συνήγορος του Αννα Μαρία Φίλιππα.

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ ο «στρατός» του – Πλήρωναν 200-3.000€ για να δουν live τις κακοποιήσεις

Στο στόχαστρο των Αρχών μπαίνουν τώρα οι χιλιάδες θεατές, ο «στρατός» του youtuber, που τον πλήρωνε για να βλέπει τα βίντεο. Οι λογαριασμοί των θερμών οπαδών του Hayate αναμένεται να κλείσουν και να ελεγχθούν εξονυχιστικά.

Αν αποδειχτεί ότι πλήρωναν -από 200 έως και 3.000 ευρώ για βίντεο με σεξ- για να βλέπουν σε ζωντανή μετάδοση την σεξουαλική κακοποίηση θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και σε βάρος τους θα σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία, όπως ανέφερε στο OPEN, η Μίνα Καραμήτρου.

Η υπόθεση του Hayate φαίνεται ότι συνδέεται με την υπόθεση του «Λευτέρη», του streamer από το Κερατσίνι που συνελήφθη από τις Αρχές για κακοποίηση ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση, καθώς τα θύματα φαίνεται ότι είναι κοινά στις δύο περιπτώσεις.