Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του 35χρονου Youtuber, Hayate, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Hayate ή Αρχηγός φέρεται να ασκούσε βία και να εξευτέλιζε αδύναμους ανθρώπους σε ζωντανή μετάδοση μέσα από το κανάλι του στο YouTube.

Ο εισαγγελέας, με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το κακούργημα εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, όπως επίσης για το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Για την υπόθεση μίλησε στην εκπομπή «LiveNews», η Άννα Μαρία Φίλιππα, συνήγορος υπεράσπισης του Hayate.

Η υπερασπιστική γραμμή του Hayate

«Το ποια είναι η αλήθεια του εντολέα μου θα το δει η ανακρίτρια. Έχω δει όμως έναν τηλεοπτικό διασυρμό και επικρίσεις. Έχω ακούσει πολλές αναλήθειες. Το περιεχόμενο δεν είναι μόνο του πελάτη μου. Δείχνεται teaser και έχει γίνει μία μίξη βίντεο, τα οποία αφορούν στην υπόθεση του Κερατσινίου», είπε αρχικά η δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος δήλωσε πως συνέβη, καθώς ο 35χρονος ήταν εμπλεκόμενος της υπόθεσης του Κερατσινίου. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι έχει δεχθεί και ο ίδιος απειλητικά μηνύματα από τον Hayate.

«Η νομοθεσία ακολουθεί το κοινωνικά φαινόμενα και πάνω σε αυτά νομοθετεί. Αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με ένα κοινωνικό φαινόμενο που ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί. Από πού προκύπτει πως είναι ΑμεΑ αυτά τα παιδιά και τα βασάνιζε;», διερωτήθηκε επίσης η δικηγόρος του 35χρονου youtuber.

«Έχετε πιστοποιητικά, τα οποία αποδεικνύουν ότι είναι ΑμεΑ; Δεν έχουν ελεύθερη βούληση; Έχετε διαμορφώσει κοινή γνώμη και δεν πρέπει», σημείωσε σε έντονο ύφος η δικηγόρος του Hayate.

«Θέλει λίγο πιο ανθρωπιά και από εσάς τους δικηγόρους», κατέληξε ο Νίκος Ευαγγελάτος.