Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την δράση του youtuber Hayate, ο οποίος βασάνιζε τακτικά ΑμεΑ και μετέδιδε τα βίντεο στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Στο στόχαστρο των Αρχών μπαίνουν τώρα οι χιλιάδες θεατές, ο «στρατός» του youtuber, που τον πλήρωνε για να βλέπει τα βίντεο. Οι λογαριασμοί των θερμών οπαδών του Hayate αναμένεται να κλείσουν και να ελεγχθούν εξονυχιστικά.

Αν αποδειχτεί ότι πλήρωναν -από 200 έως και 3.000 ευρώ για βίντεο με σεξ- για να βλέπουν σε ζωντανή μετάδοση την σεξουαλική κακοποίηση θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και σε βάρος τους θα σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία, όπως ανέφερε στο OPEN, η Μίνα Καραμήτρου.

Η υπόθεση του Hayate φαίνεται ότι συνδέεται με την υπόθεση του «Λευτέρη», του streamer από το Κερατσίνι που συνελήφθη από τις Αρχές για κακοποίηση ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση, καθώς τα θύματα φαίνεται ότι είναι κοινά στις δύο περιπτώσεις.

«Κρύβεται σπείρα πίσω από τον youtuber»

Για την υπόθεση μίλησε στο LiveNews ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Γιώργος Καλλιακμάνη επισημαίνοντας ότι πίσω από τον youtuber κρύβεται σπείρα με επιμερισμό καθηκόντων.

«Υπάρχει ένας youtuber που είχε ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες με τα βίντεο με 500.000 συνδρομητές. Αυτό το άτομο φαίνεται σε ένα από τα βίντεο να είναι εκεί που τραβάνε τις κακοποιητικές ενέργειες. Υπήρχε άλλος, διαχειριστής, που δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή εκεί, ήταν σε άλλο μέρος, φέρεται ότι υπήρχε ταμίας που μάζευε τα χρήματα. Εκτός από το youtube χρησιμοποιούσαν μια άλλη πλατφόρμα, live πορνό, που εκεί οι προκλήσεις είχαν να κάνουν με σεξ, με σεξουαλική εκμετάλλευση και αυτά που πλήρωναν έφταναν τα 3.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν άλλα 20 άτομα»

Ερωτήματα για τη στάση της Αστυνομίας δημιουργεί η καταγγελία γυναίκας η οποία, όπως λέει ότι πριν από περίπου δύο χρόνια κατήγγειλε στις Αρχές την κακοποίηση των ΑμεΑ αλλά η υπόθεση δεν ερευνήθηκε.

«Έχει ξεκινήσει πριν 1,5 – 2 χρόνια. Όταν άρχισα να καταγγέλλω και στην Αστυνομία και σε οργανώσεις και σε ό,τι δημόσιο φορέα υπήρχε και τον Λευτέρη και τον Αρχηγό. Πίσω όμως από αυτούς τους δύο υπάρχουν άλλα 20 άτομα. Όταν καταγγέλθηκαν όλα αυτά, η Αστυνομία αρκετές φορές με έδιωξε, δεν δέχθηκε τις καταγγελίες», είπε μιλώντας στο Live News του MEGA η γυναίκα που είχε κάνει την καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης.

«Καταγγέλθηκε πρώτα η κακοποίηση των ΑμεΑ με βίντεο και μαρτυρία ΑμεΑ που τον εκδίδανε σε περιοχή των Αθηνών. Όταν δημοσιοποιήθηκε στο Instagram άρχισε και ο πόλεμος ενανυτί τον Λευτέρη τον έχω καταγγείλει και για παιδοφιλία σε ένα 13χρονο κορίτσι» είπε.

Όπως είπε όταν κατάλαβαν ότι πάει να τους ξεσκεπάσει άρχισαν να απειλούν την ίδια και την οικογένειά της, αναγκάζοντάς την να μετακομίσει εκτός Αθηνών.

«Ήρθαν σπίτι μου, μου έσπασαν το αυτοκίνητο, το μαγαζί μου. Ό,τι κινήσεις κάναμε τις κάναμε μόνοι μας. Έφυγα από Αθήνα. Διέσυραν εμένα, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου για να σταματήσω. Έχω δώσει τα μηνύματα που ο Λευτέρης με απειλούσε ότι θα απαγάγει το μικρότερο παιδί μου, αν θα πήγαινα στα ασφαλιστικά που είχα κάνει εναντίον του», ανέφερε χαρακτηριστικά.