Στον απόηχο των αντιδράσεων που έφερε η συμμετοχή του Μανώλη Χριστοδουλάκη σε συζήτηση που θα γίνει στο θέατρο Άλφα με θέμα «απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων» και θα τον πλαισιώνουν ο Διονύσης Τεμπονέρας από το ΣΥΡΙΖΑ και η Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά, ξεκινά σήμερα στις 13:00 η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ.

Ο κ. Χριστοδουλάκης έγινε αποδέκτης της ενόχλησης της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη. Άκουσε, μεταξύ άλλων, τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Σπυρόπουλο να δηλώνει δημοσίως ότι εκδηλώσεις όπως αυτή που συμμετέχει ο κ. Χριστοδουλάκης δεν βοηθούν την προσπάθεια του ΠαΣοΚ να είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές. Η Χαριλάου Τρικούπη σε πρώτο χρόνο αιφνιδιάστηκε και σε δεύτερο έφτασε στα όρια της αποδοκιμασίας

Τι θα πει ο Ανδρουλάκης

Οι βουλευτές του κόμματος θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα 111 της Βουλής και μπορεί το κλίμα να θεωρείται αρκετά καλό, ωστόσο, η συνεδρίαση θα γίνει χωρίς φωτογραφική κάλυψη.

Πρώτος θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, που θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα, αλλά και τις ενστάσεις, που έθεσαν στον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Κουτσούκο οι βουλευτές του κόμματος που διαφωνούν με το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

Βουλευτές που προέρχονται κυρίως από την επαρχία όπως η γραμματέας της Κ.Ο. και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη, αλλά και αρκετοί ακόμα όπως ο βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο βουλευτής Χίου Σταύρος Μιχαηλίδης, ο βουλευτής Δράμας Τάσος Νικολαΐδης, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο βουλευτής Ρεθύμνου Μανόλης Χνάρης, καθώς και οι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας ο Μπαράν Μπουρχάν από την Ξάνθη, αλλά και ο Αχμέτ Ιλχάν από τη Ροδόπη.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να τονίσει στην τοποθέτησή του την πάγια και διαρκή θέση του κόμματος που είναι υπέρ του γάμου ανθρώπων του ίδιου φύλου, τις ιστορικές τομές που έκανε το ΠαΣοΚ στο οικογενειακό δίκαιο και να επισημάνει, πως η απόφαση για την τεκνοθεσία η την υιοθεσία θα παρθεί με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού.

Οι απαντήσεις στους βουλευτές

Η σημερινή συζήτηση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί γίνεται με καθυστέρηση μίας εβδομάδας, αλλά και για το γεγονός πως θα διεξαχθεί παρουσία της καθηγήτριας Νομικής Λίνας Παπαδόπουλου, η οποία θα παρέμβει προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις και απαντήσεις όπου χρειαστεί. Απαντήσεις που ίσως μεταπείσουν μερικούς βουλευτές που δείχνουν αρνητικοί, αλλά με… «αστερίσκους»,  όπως οι βουλευτές Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης και Ελένη Βατσίνα, καθώς και η Κατερίνα Καζάνη από την Εύβοια.

Το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι το μόνο όμως που θα συζητηθεί. Η στεγαστική πολιτική, οι διαφορές του ΠαΣοΚ από τη Νεα Δημοκρατία στο θέμα της κοινωνικής κατοικίας,  αλλά και η κατάργηση της Golden Visa, μαζί με το το θέμα των αγροτών αναμένεται επίσης να συζητηθούν και να αναλυθούν διεξοδικά