Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠαΣοΚ, με τον Διονύση Τεμπονέρα από το ΣΥΡΙΖΑ και την  Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά ανήκουν στη γενιά πολιτικών.

Οι τρεις τους έχουν διαφωνίες, κυρίως σε προγραμματικό επίπεδο. Θα κάτσουν όμως στο ίδιο τραπέζι σε εκδήλωση που θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου στο θέατρο Άλφα με θέμα «απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων»

Αναταράξεις στην Κεντροαριστερά

Η κίνηση αυτή του Μανώλη Χριστοδουλάκη, να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με δύο πολιτικούς αντιπάλους του χώρου προκάλεσε δυσφορία σε πολλά στελέχη του ΠαΣοΚ που βλέπουν το κόμμα να έχει ανοδική πορεία, να κάνει προσπάθειες αναγέννησης και να δίνει τη μάχη του για τις ευρωεκλογές. Μία μάχη που, όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, θα είναι νικηφόρα και το κόμμα τους θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση σε λίγους μήνες με τη λαϊκή ετυμηγορία. 

Κορυφαία πηγή της Χαριλάου Τρικούπη μιλώντας στο ΒΗΜΑ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για μία εκδήλωση τριών προσώπων τίποτα παραπάνω» υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τη συγκεκριμένη εκδήλωση και δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο πως το ΠαΣοΚ δεν έχει καμία σχέση με αυτή.

Επιπρόσθετα τόνισε πως «για  αναγέννηση της κεντροαριστεράς και την ανασύσταση της έχει μιλήσει επανειλημμένα ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Έχει πει ξεκάθαρα πως θα προηγηθεί η κάλπη των ευρωεκλογών και το ΠαΣοΚ θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Παράλληλα  θα ληφθούν πρωτοβουλίες για πολιτική συνεργασία και όχι για συγκόλληση κομμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλα αυτά που ακούγονται περί αμφισβητήσεων είναι αστεία»

 Από τη μεριά του ο Μανώλης Χριστοδουλάκης που θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Διονύση Τεμπονέρα και την Έφη Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε μιλώντας στο ΒΗΜΑ πως «την συγκεκριμένη εκδήλωση την κάνει η εφημερίδα των Συντακτών κι εγώ κλήθηκα εκεί ως ομιλητής».

Ο κ. Χριστοδουλάκης, επεσήμανε πως οι απόψεις του για το μέλλον «συμπλέουν» με αυτές του κόμματος και του πρόεδρου του  ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη «θα παρευρεθώ για να πω τις προσωπικές μου απόψεις, τις απόψεις του κόμματος και του προέδρου του ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη. Όλα αυτά που ακούγονται περί αμφισβητήσεων είναι αστεία. Εγώ πάντα ήμουν και θα είμαι στρατιώτης της παράταξης» κατέληξε