Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της διάγνωσής του με καρκίνο πραγματοποίησε ο Βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος εθεάθη να βρίσκεται σε αυτοκίνητο με κατεύθυνση το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Στο πλευρό του η Βασίλισσα Καμίλα.

Στις φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, εμφανίζεται ευδιάθετος και χαμογελαστός.

Κατά πληροφορίες, ο Κάρολος οδεύει στο Παλάτι για να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο που προσγειώθηκε νωρίτερα στο Μπάκιγχαμ, με προορισμό το κτήμα Σάντρινγκχαμ.

Νωρίτερα, ο Βασιλιάς πραγματοποίησε συνάντηση με το μικρότερο γιό του, Πρίγκιπα Χάρι, στο Clarence House, την αγαπημένη κατοικία του πατέρα του στο Λονδίνο.

Τα σενάρια που επικρατούν για το είδος καρκίνου του Κάρολου

H Κυριακή Σονίδου, πρόεδρος Ελλήνων Ιατρών στο Ην. Βασιλείου, μίλησε αναφορικά με τα σενάρια που αφορούν τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει ο βασιλιάς Κάρολος.

«Δεν νομίζω πως βοηθάει να κάνουμε εικασίες και να διαγνώσουμε. Θα μπορούσε να είναι μία κακοήθειά στην ουροδόχο κύστη αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να πούμε πως η βρετανική οικογένεια ταλαντεύεται με τρία περιστατικά. Τα νέα για την Κέιτ δεν ήταν πολύ ευχάριστα. Το ότι θα κάνει αποθεραπεία για εννέα μήνες, είναι σοβαρό. Έτσι, έρχεται ο βασιλιάς και λέει πως έχω καρκίνο, απλά δεν θέλει να δημοσιευτεί ποια μορφή καρκίνου είναι αυτή».

Ο Χρήστος Ζαμπούνης, δημοσιογράφος, συγγραφέας και εκδότης, είπε με τη σειρά του:

«Τηλεφώνησα και εγώ σε φίλους να ρωτήσω. Είναι φρόνιμο να μην μπούμε στη διαδικασία του τί καρκίνο έχει. Ο λόγος που γίνεται είναι για την προστασία ενός θεσμού και ενός ανθρώπου. Εάν δεν θέλουν να το ανακοινώσουν κάποιο λόγο θα έχουν. Ο παππούς του απεβίωσε από καρκίνο και εκείνη την εποχή δεν το έλεγαν. Το ένα σενάριο είναι να κάνει χημειοθεραπείες και να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του και μόνο στις δημόσιες εμφανίσεις του να τον αντικαθιστά ο πρίγκιπας εξ ονόματος του. Εάν δεν μπορεί να ανταποκριθεί, θα πρέπει για πρώτη φορά στη Βρετανία, να παραιτηθεί. Η διαδοχή έχει προβλεφθεί, είναι ο Γουίλιαμ».