Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Κρήτης, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση της 15χρονης στο Ρέθυμνο.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα  μία ανήλικη φέρεται να κακοποιούταν σεξουαλικά από 12 άτομα. Η δικογραφία εμπεριέχει κατηγορίες για το αδίκημα του βιασμού της 15χρονης, αλλά και ασελγείς πράξεις με θύμα την ίδια.

Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη

Τα πρώτα στοιχεία για την υπόθεση έγιναν γνωστά στις αστυνομικές αρχές πριν από περίπου έξι μήνες. Τότε, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, είχε συλληφθεί ένας 38χρονος αλλοδαπός, πακιστανικής καταγωγής, για άλλο όμως αδίκημα, ο οποίος προφυλακίστηκε και το διάστημα που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και για την υπόθεση με την ανήλικη.

Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε κατ’ οίκον και σωματικό έλεγχο στον ίδιο και κατάσχεσε δύο κινητά τηλέφωνα και ένα φυσίγγιο. Ενώ παράλληλα, από τις Αρχές ο 38χρονος θεωρείται ως το άτομο, που εξέδιδε την ανήλικη σε άτομα με νοσηρές ορέξεις.

Τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου κοριτσιού στο Ρέθυμνο είχε καταγγείλει πολίτης στο τηλεφωνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Το ανώνυμα τηλεφώνημα έκανε λόγο για σεξουαλική εκμετάλλευση κατ’ εξακολούθηση και κακοποίηση ανήλικης και έγινε το καλοκαίρι του 2023. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες αρχές του Ρεθύμνου.

Ο 19χρονος κατηγορούμενος

Ένας 19χρονος, που φέρεται να είναι από τους 12 κατηγορούμενος της δικογραφίας, μίλησε για την εμπλοκή του στην υπόθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Τη γνώρισα πέρσι. Μου είχε πει ότι πάει πρώτη Γυμνασίου, μάλιστα μου ανέφερε ότι έχει μείνει δύο χρονιές στην ίδια τάξη. Υπολόγιζα ότι είναι περίπου 15 ετών. Για λίγο διάστημα βγαίναμε, δεν υπήρξε όμως ποτέ πληρωμή. Γνώριζα τον πατέρα της, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν η κόρη του. Κάποια στιγμή χαθήκαμε, όταν της έστειλα μήνυμα, ένα συγγενικό της πρόσωπο μου είπε να μην την ξαναενοχλήσω», σημείωσε ο ίδιος με τη σειρά του.

Η ψυχολογική κατάσταση της 15χρονης και τα λόγια της μητέρας της

Η 15χρονη εξετάστηκε και από παιδοψυχίατρο και διαπιστώθηκε ο βιασμός της από τον 38χρονο, αλλά και η τέλεση γενετήσιων πράξεων με άλλους 11 άνδρες.

«»Μαμά, ό,τι άκουσες, αυτό είναι», μου είπε. Δε θέλει να μου μιλήσει, δε θέλει να μου πει πολλά το κοπέλι. Ντρέπεται το κοπέλι μου. «Ό,τι έμαθες από την Αστυνομία, μαμά». «Θα το παλέψουμε, μην αγχώνεσαι, εγώ είμαι δίπλα σου. Εγώ είμαι η μάνα σου, εγώ είμαι και ο πατέρας σου»», δήλωσε για την ψυχολογική κατάσταση της ανήλικης η μητέρα της στο Star.

Η αυτοκτονία του πατέρα

Λίγες ώρες αφότου ήρθε στο φως της δημοσιότητας ότι 14χρονο κορίτσι το οποίο είχε βιαστεί κατ’ επανάληψη από τουλάχιστον 10 άνδρες, έγινε γνωστό ότι ο πατέρας της αυτοκτόνησε.

Πρόκειται για τον άνδρα που είχε εξαφανιστεί πριν από λίγες στον Μυλοπόταμο και για τον οποίο είχε βγει missing alert. Τελικά, ο 50χρονος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο αμάξι του και όπως όλα δείχνουν είχε αυτοκτονήσει εισπνέοντας υγραέριο από φιάλη που βρέθηκε στο όχημα του.

Η αστυνομία ερευνά εάν η αυτοχειρία του συνδέεται με τα όσα βίωνε η κόρη του. Ο 50χρονος είχε αφήσει σημείωμα στους οικείους του ότι θα έβαζε τέλος στη ζωή του, ωστόσο δεν ανέφερε κάτι για τον βιασμό της κόρης του.

Οι αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση, είχαν διεξάγει έρευνες στο σπίτι του πατέρα πριν από λίγες ημέρες. Οπότε θεωρείται πιθανό να γνώριζε τι συνέβαινε με την κόρη του.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.