Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ψάχνει τα μέλη της «Επαναστατικής Ταξικής Αυτοάμυνας» που έβαλαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 3/2 τον εκρηκτικό μηχανισμό στη Σταδίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τα ελάχιστα υπολείμματα του ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού αλλά και οι κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις των βομβιστών που έβαλαν στο στόχαστρό τους το υπουργείο Εργασίας στην καρδιά της Αθήνας.

Οι δράστες, που όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ήταν αποφασισμένοι και έμπειροι, κατάφεραν και έφτιαξαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος εξερράγη με απόλυτη ακρίβεια -όσον αφορά το χρονικό περιθώριο που είχαν δώσει- γεγονός που αποτυπώνει κατάλληλη τεχνογνωσία όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega.

H έκρηξη που προκλήθηκε ήταν ισχυρή, αφήνοντας πίσω ελάχιστα στοιχεία για να επεξεργαστεί η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Τα στοιχεία

Από τις κάμερες ασφαλείας θα προσπαθήσουν να φτιάξουν το δρομολόγιο και το μέσο διαφυγής των βομβιστών που με τις ενέργειές τους προσπαθούν να αναβιώσουν το αντάρτικο πόλης μετά από μια παύση έξι ετών.

Στο υλικό από τις κάμερες θα αναζητήσουν και τα άτομα που έκαναν κατόπτευση της περιοχής τις προηγούμενες ημέρες, πριν το βομβιστικό χτύπημα.

Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο τα υλικά για την κατασκευή της βόμβας να τα προμηθεύτηκαν από άτομα του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς είναι γνωστή η ζύμωση που υπάρχει μεταξύ των δύο χώρων.

«Δεν θα αφήσουμε να αναβιώσει η τρομοκρατία»

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει στην τρομοκρατία να επιστρέψει.

«Θα κάνουμε οτι είναι δυνατόν ώστε οι δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών να οδηγούνται στην Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται. Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την υπόθεση (της τρομοκρατίας) να αναβιώσει, δεν θα το επιτρέψουμε» τόνισε στον ΣΚΑΪ. «Κάποιοι θρασείς και επικίνδυνοι προχώρησαν σε μια ενέργεια που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών μας» ανέφερε.