Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγο πριν τις 1:30 απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών (ο0:49) στην οποία άγνωστος ενημέρωνε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα και έδινε περιθώριο 40 λεπτών για να εκραγεί. Η τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί στα κάγκελα, που βρίσκονται μπροστά από τα γραφεία τράπεζας, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Η οδός Σταδίου παρέμεινε αποκλεισμένη καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας καθώς πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ σάρωσαν την περιοχή για την περισυλλογή στοιχείων. Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίστηκαν μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ).

Δείτε το βίντεο:

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».