Επέμβαση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε μέσα στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, προκειμένου να εκκενωθεί η κατάληψη που βρισκόταν σε εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των ΜΑΤ και της ΕΚΑΜ μπήκαν στον χώρο του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ από το πάρκινγκ που βρίσκεται κάτω από την κεντρική είσοδο, όπου φοιτητές πραγματοποιούσαν κατάληψη. Οι φοιτητές αποχώρησαν από το κτίριο και παραμένουν απέξω φωνάζοντας συνθήματα αναφέρει το thestival.gr.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί εισβολή στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ από ομάδα ατόμων φοιτητικών συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, μετά την ολοκλήρωση πορείας ενάντια στο σχέδιο νόμου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Σε ανακοίνωση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μέλη των συλλογικοτήτων ανέφεραν πως προχωράνε σε κατάληψη της Πρυτανείας καταγγέλοντας την απόφαση που έλαβε χθες (31/1) η Σύγκλητος του Ιδρύματος για την εξ αποστάσεως διαδικτυακή διενέργεια εξετάσεων στα Τμήματα που τελούν υπό κατάληψη τις τελευταίες εβδομάδες.

Επίσης είχαν αναρτήσει από τον τέταρτο όροφο του κτιρίου διοίκησης πανό με συνθήματα κατά των ηλεκτρονικών εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι για το απόγευμα είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της Συγκλήτου για την παρουσίαση των υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του πρύτανη.

Στην φοιτητική πορεία που έγινε νωρίτερα συμμετείχαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων, εκπαιδευτικών ενώσεων και μαθητικών συλλόγων. Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Καμάρας και διασπάστηκε σε δύο μέρη που με χρονική απόσταση κινήθηκαν μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Δωδεκανήσου με παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το ΥΜΑΘ και επιστροφή στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Η ομάδα των ατόμων που εισέβαλε στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ συμμετείχε στο δεύτερο μπλοκ της πορείας.

Δείτε τα βίντεο: