Εγκύκλιο έστειλε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, εν μέσω φοιτητικών καταλήψεων που αφορούν το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, στην οποία σημειώνεται ότι οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια μπορούν να γίνουν ψηφιακά.

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

«Οι εναλλακτικές μέθοδοι αξιολόγησης, όπως η διεξαγωγή γραπτών ή προφορικών εξετάσεων με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών ή συνθηκών που ανάγονται σε λόγους ανωτέρας βίας ή … , υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας της αξιολόγησης

[…] Η διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων, γραπτών και προφορικών, είναι επιτρεπτή και μέσω ηλεκτρονικών μέσων (ψηφιακή εξεταστική) δυνάμει ρητής διάταξης νόμου, όπου δεν καθίσταται δυνατή η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή η χρήση των υποδομών του Α.Ε.Ι. για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας».

Νωρίτερα έγινε στα Προπύλαια πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με φοιτητές και εκπαιδευτικούς που διαμαρτυρήθηκαν κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων. «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα» έγραφαν τα πανό.