Η πρόσκληση για έναν αγώνα τένις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (που αναρρώνει από τη μέση του και από την γρίπη), όπως οι πράκτορές μου με πληροφορούν έγινε σε μια από τις κλειστές συσκέψεις στο Μαξίμου που αφορούσε τα απογευματινά χειρουργεία, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον Πρωθυπουργό σε αναμέτρηση στο γήπεδο του τένις.

Προτού σας πω, γράφει η στήλη, τι αποφασίστηκε (για τα χειρουργεία), σας αναφέρω ότι ο αγώνας τένις ανάμεσα στους δύο μονομάχους θα γίνει όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες με τον Άδωνι να ελπίζει (και να εύχεται) να μην υπάρξει διπλό με την παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη.

Ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει τον αστικό αυτό μύθο που τον θέλει να παίζει τένις με πολιτικούς από διάφορα κόμματα (έχει παίξει και με τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον οποίο λέει ότι τον νίκησε) και δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το προσεχές παιγνίδι του με τον Πρωθυπουργό.

Τα απογευματινά ιατρεία

Πάμε τώρα στα απογευματινά χειρουργεία. Στη σύσκεψη μετείχε σχεδόν όλη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ήτοι Άδωνις, Ειρήνη Αγαπηδάκη, Μάριος Θεμιστοκλέους, Μπρατάκος και Σκέρτσος (απουσίαζε ο έτερος υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος) .

Αφού ειπώθηκε ότι με τα απογευματινά χειρουργεία θα αποσυμφορήσουν τα χειρουργεία των νοσοκομείων και θα μειώσουν (κατά τον Άδωνη κατά 40% την αναμονή για χειρουργείο) και ότι θα είναι ένα επιπλέον εισόδημα για τους γιατρούς και για το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά δεν δόθηκε η κατάλληλη έμφαση στο… οικονομικό.

Δηλαδή ότι ένας ασθενής όταν θελήσει να βγει από τη σειρά αναμονής και χειρουργηθεί πιο γρήγορα σε απογευματινό χειρουργείο θα πληρώσει κάτι παραπάνω. Πόσο; Δεν έχει ακόμα καθοριστεί, αλλά αυτομάτως μου έρχεται στο μυαλό το πεντάευρω που κάποτε είχε θεσπισθεί για τα εξωτερικά ιατρεία και είχε τότε ξεσηκωθεί τόσος μεγάλο θόρυβος. Εκτός εάν, στο τέλος, αποφασίσουν τα απογευματινά χειρουργεία των νοσοκομείων να είναι φθηνότερα από τα ιδιωτικά.