Συνάντηση με τους αγρότες της Βόνιτσας είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τους οποίους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα τους για να κάνει το καλύτερο.

«Είμαστε ανοικτοί σε ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε εδώ για να τα συζητήσουμε και στο μέτρο του εφικτού, να κάνουμε το καλύτερο» διαβεβαίωσε.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στον Πρωτογενή Τομέα. «Όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία της χώρας τόσο περισσότερους πόρους θα έχουμε για να στηρίξουμε τον Πρωτογενή Τομέα» είπε και ανέφερε την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πέρσι.

Αγρότες είχαν στήσει μπλόκο στην είσοδο της Βόνιτσας από τις 11:00 το πρωί με τρακτέρ, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση του κόστους παραγωγής, τις αποζημιώσεις και έργα υποδομής .

Οι αγρότες που βρέθηκαν στη Βόνιτσα περίμεναν τον πρωθυπουργό για να του παραθέσουν τα αιτήματα τους, τα οποία χαρακτηρίζουν πιεστικά για την επιβίωση τους. «Εμείς παραμένουμε εδώ στα μπλόκα γιατί είναι αγώνας επιβίωσης ο αγώνας μας. Είναι αγώνας για να κρατήσουμε τα χωράφια μας» είπε ο Πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ