5 το πρωί: Αύξηση της πρώτης αρωγής στους αγρότες – Εξασθένιση της κακοκαιρίας Avgi – Νίκη για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα

Την αύξηση της πρώτης αρωγής για τους αγρότες της Θεσσαλίας ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρόλα αυτά, οι κινητοποιήσεις των αγροτών κλιμακώνονται και αναμένεται να κορυφωθούν στην έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη, η οποία ξεκινάει την Πέμπτη.

1

Αυξάνεται η πρώτη αρωγή στους αγρότες της Θεσσαλίας - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

  • Η δήλωση: Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την άμεση αύξηση της πρώτης αρωγής από τις 2.000 ευρώ στις 5.000 έως 10.000 ευρώ για τους αγρότες της Θεσσαλίας. «Ώστε ένα ποσό που ούτως ή άλλως θα πάρουν οι αγρότες να το δώσουμε πιο νωρίς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Η υποβολή των φακέλων: Την ίδια ώρα, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στην Θεσσαλία να υποβάλουν τους σχετικούς φακέλους προς τους αρμόδιους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να μπορέσουν να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για την καταβολή, τόσο της προκαταβολής, όσο και της τελικής επιχορήγησης στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
  • Οι κινητοποιήσεις: Από την πλευρά τους, οι αγρότες τηρούν στάση αναμονής, δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη κατά τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Τη στήριξή του στους αγρότες αλλά και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματά τους, παρουσιάζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.
2

Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια

  • Συνεχίζονται οι καταλήψεις: Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για τον νέο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αποφάσισαν αρκετές σχολές ανά την περιφέρεια. Συγκεκριμένα, μετά τις γενικές συνελεύσεις οι φοιτητές της Φιλοσοφικής και Ιατρικής του ΕΚΠΑ και το Πάντειο, συνεχίζουν τις καταλήψεις έως τις 6 Φεβρουαρίου οπότε και θα γίνει νέο συλλαλητήριο.
  • «Αντάρτικο» για τις ηλεκτρονικές εξετάσεις: Υπέρ της διεξαγωγής ηλεκτρονικών εξετάσεων, προκειμένου να μη χαθεί η εξεταστική τάχθηκε η Σύνοδος των Πρυτάνεων ΑΕΙ. Παρόλα αυτά η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, τονίζει ότι θα μελετηθούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου να επιτευχθεί η αναπλήρωση της εξεταστικής με φυσική παρουσία.
  • Αντίδραση Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε από την πλευρά του παράνομη πράξη τις καταλήψεις λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι κατ’ έθιμο ανεκτές και δεν καθρεφτίζουν την πραγματική θέληση των φοιτητών, ενώ τάχθηκε υπέρ της εξ αποστάσεως διεξαγωγή εξετάσεων. Μεταξύ άλλων τόνισε την επιθυμία του η Ελλάδα να καταστεί περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Εξασθενεί η κακοκαιρία Avgi

  • Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα: Σημαντική σταδιακή εξασθένηση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία από σήμερα το πρωί. Βροχές και χιονοπτώσεις αναμένεται να περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά την Πελοπόνησσο και την Κρήτη, έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
  • Πού είναι κλειστά τα σχολεία: Σε πολλά σχολεία λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, δεν θα χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές. Συγκεκριμένα, στην Εύβοια, στην Βοιωτία, την Κρήτη και την Αχαΐα ορισμένα τμήματα θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.
  • Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου: Επιμονή δείχνουν οι βόρειοι θυελλώδεις άνεμοι. Ως εκ τούτου, συνεχίζεται το απαγορευτικό απόπλου που έχουν εκδώσει οι Αρχές. Τα πλοία, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση δεν θα φεύγουν από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.
4

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τον γάμο των ομόφυλων

  • Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου: «Η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά, και σε αυτήν την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας την μητρότητα και την πατρότητα που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στην μετέπειτα εξέλιξη τους… Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί κάθε άλλη μορφή γάμου, πολλώ δε μάλλον τον λεγόμενο «ομοφυλοφιλικό γάμο» αναφέρει η Ιερά Σύνοδος στη σχετική εγκύκλιο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.
  • Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας: Κάθετα αντίθετη σε όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση είναι και η Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία εξηγεί το σκεπτικό της απόφασης αυτής σε ανακοίνωση της, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει παρούσα στο πλευρό των ομοφυλόφιλων συμπολιτών μας.
  • Το νομοσχέδιο: Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα, με βουλευτές τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠαΣοΚ, να δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.
5

Νίκη για τον Ολυμπιακό επί της Άλμπα με σπουδαία εμφάνιση Κάνααν

  • Η νίκη: Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Άλμπα με 101-87 στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα. Τρομερός ο Αϊζάια Κάνααν με προσωπικό ρεκόρ σε πόντους (31), εύστοχα τρίποντα (9/14) και αξιολόγηση (30) για τον Ολυμπιακό που δυσκολεύτηκε επί 25 λεπτά απέναντι στη γερμανική ομάδα, προτού καταγράψει επί μέρους σκορ 33-13 στην τρίτη περίοδο και φτάσει στην πρώτη «κατοστάρα» του στη διοργάνωση.
  • Το ντεμπούτο: Στον πρώτο του αγώνα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Μόουζες Ράιτ ήταν εξαιρετικός σημειώνοντας 15 πόντους, με 7/9 δίποντα, 1/1 βολή, ενώ είχε και 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 μπλοκ και μόλις 1 λάθος σε 24:18).
  • Η συνέχεια: Για την ίδια διοργάνωση, σήμερα ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Αρμάνι Μιλάνο, στο ΟΑΚΑ, στις 21:15.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr