Αν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ μείνουν εμβρόντητοι όταν κανείς πια δε θα τους ανοίγει την πόρτα – ακόμα και αν επικαλούνται βλάβη ή κίνδυνο –  δεν πρέπει να απορρούν.   Αρκεί να αναλογιστούν πόσες ληστείες ηλικιωμένων ατόμων έχουν πραγματοποιήσει επιτήδειοι επικαλούμενοι την ιδιότητα του υπαλλήλου της ΔΕΗ και θα καταλάβουν.

Ακόμη ένα τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα  στην περιοχή του Παπάγου, όπου δύο άνδρες, εισέβαλαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένης επικαλούμενοι έκτακτη ανάγκη και συγκεκριμένα τον κίνδυνο διαρροής ρεύματος που θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή της αλλά και την … περιουσία τους.

Για το λόγο αυτό της συνέστησαν να βάλει όλα τα κοσμήματά της μέσα σε αλουμινόχαρτο, ώστε στην περίπτωση που υπήρχε διαρροή ρεύματος, αυτά δε θα έλιωναν.

Η ψυχολογική πίεση που οι δύο επιτήδειοι άσκησαν στην ηλικιωμένη γυναίκα ήταν τέτοια που την έβαλαν σε κατάσταση πανικού για τη ζωή της και την περιουσία της με αποτέλεσμα η κρίση της να υποχωρήσει και να υπακούσει στους δύο ληστές.

Προχωρώντας η ώρα και υποχωρώντας ο αρχικός αιφνιδιασμός η ηλικιωμένη γυναίκα, ανακτά την αυτοκυριαρχία της και βάζει τις φωνές. Τότε οι δύο ληστές δε διστάζουν να ασκήσουν σωματική βία ώστε να διαφύγουν.

Το περιστατικό κατέγραψε βίντεο, το οποίο μετέδωσε αποκλειστικά η ΕΡΤ.

Σε αυτό διακρίνονται οι δύο δράστες της ληστείας οι οποίοι με διάφορα τεχνάσματα απασχολούν την ηλικιωμένη γυναίκα – την έχουν βάλει να ανάψει όλα τα μάτια της κουζίνας και να βράσει νερό – την ώρα που ο ένας από τους εμπλεκόμενους έχει ανάψει τον απορροφητήρα για να μην ακούγεται ο συνεργός του που ψάχνει μέσα στο σπίτι της.

Μάλιστα προσπαθούν να την πείσουν να βάλει σε μια χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια σε αλουμινόχαρτο τα κοσμήματα που φοράει, με το πρόσχημα ότι δεν θα λιώσουν εάν υπάρξει διαρροή ρεύματος.

Ο ένας από αυτούς την βοηθάει να τα βγάλει ενώ ταυτόχρονα την ρωτάει εάν έχει άλλα κοσμήματα στο σπίτι και πως αν ναι να τα φέρει προκειμένου και εκείνα να μην λιώσουν από την υποτιθέμενη διαρροή.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας το συγκεκριμένο βίντεο που στη συνέχεια μετέδωσε η ΕΡΤ και άλλα από την ευρύτερη περιοχή κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 23χρονο Ρομά, ο οποίος εντοπίστηκε στα Λιόσια και στο σπίτι του βρέθηκαν αρκετά κλοπιμαία.

Ο άλλος δράστης της ληστίας, διαμένει στην Χαλκίδα, έχει ταυτοποιηθεί, πρόκειται για έναν 32χρονο Ρομά και διαφεύγει μέχρι στιγμής τη σύλληψη. Και οι δύο άνδρες είναι σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα.