Ενας 16χρονος, το βράδυ των Χριστουγέννων διέπραξε ληστεία σε φαρμακείο στο Χολαργό και συνελήφθη. Κατά τη σύλληψή του κατασχέθηκε μικροποστότητα κοκαΐνης.

Ο νεαρός κατηγορείται για ληστεία ενώ για το ίδιο αδίκημα κατηγορείται και ακόμη ένας νεαρός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί και εκκρεμεί η σύλληψή του, ωστόσο η δράση του περιλαμβάνεται στη σχηματισθείσα δικογραφία.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τις βραδινές ώρες των Χριστουγέννων, ο 16χρονος συλληφθείς, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του (με κουκούλα, περιλαίμιο και γάντια), εισέβαλε υπό την απειλή όπλου – ρέπλικας σε φαρμακείο στην περιοχή του Χολαργού και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου – Χολαργού, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε ο ανήλικος και συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 26ης Δεκεμβρίου.

Ο ρόλος του συνεργού του – η ταυτοποίηση των στοιχείων του οποίου εκκρεμεί όπως άλλωστε και η σύλληψή του – ήταν το να υποδυθεί νωρίτερα τον πελάτη του φαρμακείου προκειμένου να μπει στο χώρο και να τον κατοπτεύσει.

Κατά την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε τη σύλληψη του 16χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,1 γραμμ. κοκαϊνης, 215 ευρώ, καθώς και τα ρούχα που φορούσε ο συνεργός του. Επίσης οι αστυνομικοί βρήκαν και το όπλο-ρέπλικα, το οποίο είχε πετάξει μετά τη διάπραξη της ληστείας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση του συνεργού του συνεχίζονται.