Για δεύτερη μέρα νοσηλεύεται ο Βασιλιάς Κάρολος στο νοσοκομείο μετά από επέμβαση που πραγματοποίησε στον Προστάτη. Στο ίδιο νοσοκομείο βρίσκεται για 11η ημέρα η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μιντλετον, όπου θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού.

Η Βασίλισσα Καμίλα, βρισκόταν χθες στο πλευρό του ενώ και σήμερα τον επισκέφθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο. Η ίδια αναχωρώντας από την ιδιωτική κλινική του κεντρικού Λονδίνου απάντησε «είναι καλά, σας ευχαριστώ», σε ερώτηση που δέχθηκε καθώς επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό της.

Ο φακός σήμερα την απαθανάτισε ούσα σε καλή διάθεση και χαμογελαστή.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το διάστημα που θα παραμείνει ο Βασιλιάς Κάρολος στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγεία του να μην προκαλεί ανησυχία.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ ευχήθηκε στον Βασιλιά ταχεία ανάρρωση, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το πρωί της Παρασκευής ανακοίνωση του Παλατιού ανέφερε: «Ο Βασιλιάς σήμερα το πρωί εισήχθη σε νοσοκομείο του Λονδίνου για προγραμματισμένη θεραπεία. Η Αυτού Μεγαλειότης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που έχουν στείλει τις ευχές τους την τελευταία εβδομάδα και είναι ευτυχής που μαθαίνει πως η διάγνωσή του έχει θετικό αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση για τη δημόσια υγεία».

Και ενώ ο Κάρολος δεν αναμένεται να μείνει για πολύ καιρό μακριά από τα καθήκοντά του, η Πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει μήνες μπροστά της.

Ο ρόλος των γονιών της στην ανάρρωση της

Με την επιστροφή της στο σπίτι, η Κέιτ Μιντλετον θα έχει ανάγκη την οικογένειά της περισσότερο από ποτέ.

Εκτός από τον πρίγκιπα οι γονείς της, Μάικ και Κάρολ Μίντλετον , «θα είναι εκεί για να προσφέρουν υποστήριξη», λέει μια πηγή στο PEOPLE στο τεύχος αυτής της εβδομάδας.

Το ζευγάρι ζει κοντά στο σπίτι της κόρης τους και έχουν μια συνεχή παρουσία στη ζωή των εγγονιών τους, φιλοξενώντας συχνά τον Πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ, και τον πρίγκιπα Λούις.