Οι αντιδράσεις της Εκκλησίας στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι γνωστές και φάνηκαν στις Ιερά Σύνοδο της προηγούμενης Τρίτης. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους αναφέρθηκαν στο θέμα της βάπτισης των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι η Εκκλησία θα περιμένει τα παιδιά αυτά να μεγαλώσουν και έπειτα εάν επιθυμούν να βαπτιστούν. «Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν, να καταλάβουν πως λειτουργούν τα πράγματα και όταν το θελήσουν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επεσήμανε πως: «Η Εκκλησία δε θα αφήσει τα παιδιά αυτά έξω». Με την τοποθέτηση του κ. Ιερώνυμου συμφώνησε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Στήριξη από τον Ελπιδοφόρο

Την ίδια ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξέφρασε την στήριξή του στην Εκκλησία της Ελλάδας τονίζοντας ότι όλοι οι ομογενείς θα είναι δίπλα της και στις εύκολες και στις δύσκολες ημέρες.

«Οι ομογενείς είμαστε στη διάθεσή της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου και τις εύκολες και τις δύσκολες μέρες» ανέφερε μιλώντας για τη σχέση των δύο εκκλησιών. Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε πως «τέτοιου είδους συναντήσεις ωφελούν και τις δύο εκκλησίες αλλά και τις χώρες».