Στη φυλακή οδηγούνται με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα μετά την απολογία τους ο 39χρονος και ο 21χρονος οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή σε δολοφονίες της αποκαλούμενης Greek mafia.

Ένας ακόμη 21χρονος ο οποίος απολογήθηκε σήμερα αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα καθώς το κατηγορητήριο γι΄αυτόν περιλαμβάνει μόνο πλημμελήματα για παράνομη οπλοκατοχή και λαθρεμπορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος αρνήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας να πει ο,τιδήποτε επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής. Ο 21χρονος που αντιμετωπίζει και αυτός κακουργηματικές κατηγορίες αρνήθηκε την εμπλοκή του στην οργάνωση, ενώ με τη σειρά του αρνήθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος οποιαδήποτε σχέση με τις πλημμεληματικές πράξεις που τον έφεραν αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.

Το βαρύ κατηγορητήριο

Υπενθυμίζεται ότι εννέα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα είναι ο ποινικός απολογισμός για την τους τρεις συλληφθέντες που φέρονται μέλη της Greek Mafia. Ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας προχώρησε την προηγούμενη Πέμπτη στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 39χρονου και του 21χρονου.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων αξιόποινες πράξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, εγκληματική οργάνωση , διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών.