50 χρόνια μετά την τραγωδία οι μνήμες είναι αδύνατον να σβήσουν.

Με γυρίσματα στην Κύπρο, την Αθήνα και το Λονδίνο, η σειρά Famagusta ξετυλίγει την ιστορία ενός μαχητικού δημοσιογράφου από την Αγγλία που ταξιδεύει στην Κύπρο για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ για την τουρκική εισβολή.

Εκείνο που αγνοεί είναι ότι τον Ιούλιο του 1974, βρέφος ακόμα, αποχωρίστηκε στην Αμμόχωστο την πραγματική του μητέρα και μία οικογένεια που δεν ξέχασε ποτέ.

Πλήθος καταξιωμένων ηθοποιών θα δώσουν πνοή στην ιστορία του ξεριζωμού, αλλά και της ελπίδας πως όσα χρόνια κι αν περάσουν μία μητέρα  θα καταφέρει να σμίξει ξανά με τον χαμένο της γιο.

Οι πρωταγωνιστές μιλούν για τους ήρωες που υποδύονται

Ο Χρήστος Λούλης υποδύεται τον «Μάικλ».

«Υποδύομαι έναν δημοσιογράφο που κάνει ένα ντοκιμαντέρ για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το ’74. Στη σειρά συμμετέχουν ηθοποιοί, οι οποίοι αφηγούνται ιστορίες δικών τους ανθρώπων αγνοούμενων, ανθρώπων που έχουν υποστεί τα δεινά του πολέμου. Προσπαθώντας να ερευνήσω το παρελθόν του νησιού, ανακαλύπτω πράγματα για το δικό μου παρελθόν. Είμαι ο αγνοούμενος γιος της οικογένειας της ιστορίας. Η μοίρα μας φέρνει κοντά».

Η Αιμιλία Υψηλάντη υποδύεται την «Σοφία Κούρτη».

«Ο ρόλος μου είναι αυτός μιας ανεξάρτητης γυναίκας που έχει παλέψει για τη ζωή της. Είναι φοβισμένη, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια γιατί φοβάται μην χάσει το παιδί της».

Η Δάφνη Κιουρκτσόγλου υποδύεται την «Μαριάννα Σέκερη» .

«Στο δικό μου το ρόλο διακυβεύεται το θέμα της εμπιστοσύνης σε μια ερωτικοί σχέση».

Ο Στέφανος Μιχαήλ υποδύεται τον «Θοδωρή Πανάγου».

«Ο Θοδωρής είναι κάλος άνθρωπος αλλά συμβαίνει κάτι στη ζωή του που τον φέρνει σε δύσκολες καταστάσεις. Είχαμε βραδινές σκηνές που έπρεπε να είμαι πέντε ώρες βρεγμένος».

Η Μαριάννα Σάντη υποδύεται την «Σιμώνη Αρτεμίου».

«Παίζω μια αναισθησιολόγο που ζει στην Αθήνα αλλά κάτι γίνεται στην Κύπρο και πρέπει να επιστρέψει».

Η Σοφία Παυλίδου υποδύεται την «Κατερίνα Σεφερτζή».

«Στη σειρά είμαι μια εικονολήπτρια που ακολουθεί τον Μάικλ στην Κύπρο. Η Κατερίνα έχει έναν δικό της εσωτερικό πόλεμο και καταλήγει να κάνει μια πράξη παράλογη».

Η Βασιλική Τρουφάκου υποδύεται την «Ιφιγένεια Χαραλάμπους».

«Η Ιφιγένεια με τον Παύλο δίνουν τον αγώνα να θυμούνται ότι η ζωή είναι σήμερα».

Ο Γρηγόρης Βαλτινός υποδύεται τον «Αρχιεπίσκοπο Μακάριος».

«Ήταν πρόκληση να υποδυθώ τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, είναι πολύ επικίνδυνο να υποδύεσαι τέτοιους ρόλους αλλά ταυτόχρονα είναι ευλογία. Με τη Βάνα Δημήτριου, όλη τη συγγραφική ομάδα και κυρίως με τον Ανδρέα Γεωργίου ‘βουτήξαμε’ μέσα στην ψυχή. Υπάρχουν στιγμές μέσα στο σίριαλ που θα δούμε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο να διχάζεται».

Ο Ανδρέας Γεωργίου υποδύεται τον «Παύλος Σεκέρης».

«Ο ‘Παύλος’ είναι ένας χαρακτήρας που μοιραία θα αλλάξει τις ισορροπίες. Είναι μια πολύ συγκινητική ιστορία που τρέχει παράλληλα με την πρώτη τραγική ιστορία της σειράς. Νιώθω δέος, νιώθω πολύ τυχερός που δουλεύω με αυτούς τους ανθρώπους. Οι γονείς μου, είναι εκπληκτικοί, η Κοραλία Καράντη και ο Γιάννης Μπέζος. Τα 24 επεισόδια είναι πολύ λίγα, θέλω κι άλλα».