Καλοκαίρι του 1974, Πόρτο Ράφτη. Ένα τρανζίστορ αναμεταδίδει τις μαύρες ειδήσεις εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών. Έγινε εισβολή στην Κύπρο. Βομβαρδισμοί, ο Μακάριος, η Χούντα, οι Έλληνες που ζουν εκεί, οι αγνοούμενοι, οι νεκροί.

Αγωνία, χάος, σύγχυση.

Καλοκαίρι του 1974, Αμμόχωστος. Αμέσως μετά την εισβολή των Τούρκων. Γυναίκες και άντρες υπό την απειλή των όπλων μαζεύονται γύρω από ένα μεγάλο δέντρο με μια κουφάλα. Σκόνη παντού. Η Χαρίτα Μάντολες κρατάει το παιδί της στην αγκαλιά, ο άντρας της ένα τρανζίστορ που αναμεταδίδει άσχετα πράγματα. Αυτός προσπαθεί να ακούσει, να μάθει, να καταλάβει, να εξηγήσει γιατί έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση.

Αγωνία, χάος, σύγχυση, πόνος, οργή.

Δείτε το τρέιλερ του πρώτου επεισοδίου

Famagusta, θα πει «σε θυμάμαι»

Η συγκινητική ιστορία αναζήτησης της αλήθειας ξεκινά σήμερα, Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στο MEGA. Η πολυαναμενόμενη νέα σειρά «Famagusta», του τριδύμου των επιτυχιών –Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου– κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 21:00.

Το πρώτο επεισόδιο παίχτηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του διευθύνοντος συμβούλου της Alter Ego Media, Γιάννη Βρέντζου, ενώ μίλησαν πριν την προβολή ο Αντρέας Γεωργίου και ο Κούλλης Νικολάου.

«Υπάρχουν ακόμα πρόσφυγες, αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι» θα πει κ. Χριστοδουλίδης, που συνεχάρη το MEGA για την προβολή της σειράς. «Το Famagusta μας βοηθάει όχι μόνο να θυμηθούμε αλλά και να πράξουμε. Η φετινή μαύρη επέτειος να είναι η τελευταία» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Η Alter Ego και ο πρόεδρός της Βαγγέλης Μαρινάκης προσωπικά αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτή την ιδέα, γιατί νιώθει ότι είναι καθήκον και προσφορά προς τον τόπο μας και όλοι νιώθουμε ότι η Κύπρος είναι τόπος μας. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Γιάννης Βρέντζος, διευθύνων σύμβουλος της Alter Ego Media.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alter Ego Media Γιάννης Βρέντζος

Ο Ανδρέας Γεωργίου και ο Κούλλης Νικολάου στην επίσημη παρουσίαση του πρώτου επεισοδίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Ακολουθώντας τα βήματα της οικογένειας Σέκερη

Πενήντα χρόνια έχουν περάσει, μα η πληγή του χαμένου μωρού για το ζεύγος Χριστίνας και Ανδρέα Σέκερη δεν έχει κλείσει. Παρότι έχουν δημιουργήσει μια αγαπημένη οικογένεια με τρία παιδιά, πάντα υπάρχει η σκιά του πρωτότοκου γιου.

Ο 50χρονος Μάικλ, μεγαλωμένος στο Λονδίνο από Ελληνοκύπριους γονείς, επιστρέφει στο νησί για να καταγράψει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες Κυπρίων που έζησαν την τουρκική εισβολή, σε ένα ντοκιμαντέρ. Η έρευνά του θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη μαρτυρία της Χριστίνας Σέκερη και η αλήθεια θα βγει στο φως.

Καλά κρυμμένα μυστικά που ακολουθούν μια οικογένεια που συνδέεται τόσο βαθιά με τα μαρτυρικά γεγονότα της Κύπρου, αποκαλύπτονται σε 24 επεισόδια.

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη με την Χαρίτα Μάντολες, την οποία υποδύεται.

Τότε, σήμερα, για πάντα

Πώς είναι να ζεις με ένα αναπάντητο «γιατί;». Πώς ξυπνάει και κοιμάται μια μάνα που της πήραν το παιδί μέσα από τα χέρια και αναρωτιέται αν ζει ή αν πέθανε -«λες να είναι στην Τουρκία;» λέει κάποια στιγμή η Χριστίνα Σέκερη στον άντρα της, Ανδρέα.

«Αν ζει, θα είναι στην Τουρκία» της απαντάει αυτός.

Σε μια σειρά γεμάτη μνήμες, μικρές και μεγάλες τραγωδίες, σχέσεις που δοκιμάζονται, ανθρώπους που συντρίβονται και ανθρώπους που επιβιώνουν.

Αυτή την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 21:00 ξεκινά στη μικρή οθόνη ένα ταξίδι στο παρελθόν που έχει στόχο να επαναλάβει το πιο πικρό σύνθημα στα χείλη χιλιάδων Κυπρίων: Δεν Ξεχνώ!

INFO

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας

Γεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, στον ρόλο του Παππού ο Γιώργος Ζένιος

Βασιλική Τρουφάκου, Νεοκλής Νεοκλέους, Σοφία Καλλή, Στέφανος Μιχαήλ,

Σοφία Παυλίδου, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Μαριάννα Σάντη,

Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης

Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου,

Χριστίνα Σωτηρίου

Και τα μικρά παιδιά: Άγγελος Γεωργίου και Αντρέας Χριστοδούλου

Στον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου, ο Γρηγόρης Βαλτινός

Στον ρόλο της Χαρίτας Μάντολες, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Έρευνα και συγγραφή αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων: Δημήτρης Τοκαρής

Σύμβουλος Δραματουργικής Εξέλιξης: Κώστας Καπώνης

Concept: Βάνα Δημητρίου – Αντρέας Γεωργίου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ραφαέλος Γεωργίου

Πρωτότυπη Μουσική: Χρίστος Στυλιανού

Επιμέλεια Μουσικής: Πέτρος Σεργάκης

Executive Producer: Κούλλης Νικολάου

Εκτέλεση Παραγωγής: G&N MAKE IT PRODUCTIONS LTD

Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA

«FAMAGUSTA»

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00 ΣΤΟ MEGA

#famagusta