Η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του MEGA, Famagusta, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή, Κοραλία Καράντη, μιλά για τον ρόλο της, αλλά και τις αναφορές που βρήκε σε αυτόν, στο πρόσωπο της γιαγιάς της.

Λίγο πριν την πρεμιέρα της μεγάλης παραγωγής του MEGA, Famagusta, αυτή την Κυριακή 21 Γενάρη, στις 21:00, η πρωταγωνίστρια της σειράς, η Κοραλία Καράντη έδωσε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο «MEGA Καλημέρα».

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» αναφέρθηκε στον ρόλο της στην σειρά του MEGA, «Famagusta». «Δεν είναι καταπληκτικό τραγούδι, καταπληκτικοί στίχοι;» είπε με το καλημέρα η κυρία Καράντη, καθώς η συζήτηση ξεκίνησε με το «Δεν Ξεχνώ» σε στίχους Ελένης Ζιώγα και μουσική του Χρίστου Στυλιανού με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη.

«Η Famagusta είναι μια ιδιαίτερη ιδέα»

«Είναι μία ιδιαίτερη ιδέα του σεναρίου που μπλέκει το παρελθόν με το παρόν και παράλληλα υπάρχει και ένας τρίτος άξονας που είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν με κάποιο τρόπο, είτε οι ίδιοι είτε μέλη της οικογένειες τους εκείνες τις ημέρες της εισβολής. Οι ιστορίες είναι δραματοποιημένες, θα τις παρουσιάσουν ηθοποιοί σαν guest. Είναι πολύ έξυπνο και ενδιαφέρον αυτό που έχει μπλέξει η Βάνα», είπε αρχικά ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο της» είπε για τη σειρά της τριάδας των επιτυχιών – Αντρέα Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου – η πρωταγωνίστρια του Famagusta.

Μιλώντας για τον ρόλο της, η κυρία Καράντη είπε: «Η Χριστίνα είναι μία γυναίκα που πάνω στο πρόσωπο της θα μπορούσε κανείς να προβάλει τα πρόσωπα γυναικών που έχουν υπάρξει θύματα πολέμου στην ανθρώπινη ιστορία, στο παρελθόν και στο σήμερα. Εγώ την λέω η «ανώνυμη της ιστορίας», σαν πολλές άλλες. Χάνει το παιδί της, επειδή χτυπά και μια περαστική άλλη γυναίκα την περνά για νεκρή και της παίρνει το παιδί. Ξυπνάει και δεν ξέρει τι έχει γίνει το παιδί της, αν είναι νεκρό, αν υπάρχει. Έτσι κι αλλιώς, το να χάσεις το παιδί σου είναι ανώτερη απώλεια, ο χειρότερος πόνος».

Συνεχίζοντας για την ιστορία που θα δούμε στο σίριαλ, λέει: «Άνθρωποι που ζουν τέτοιες ακραίες καταστάσεις πολύ δύσκολα συνέρχονται. Είναι αυτό που λέμε μετατραυματικό στρες. Αυτή η γυναίκα δεν μπορεί εύκολα να συνεχίσει τη ζωή της, το παλεύει πολύ, αλλά κάποια στιγμή το κάνει. Κάνει και άλλα παιδιά. Καταφέρνει σε όλα τα επίπεδα της ζωής να προχωρήσει αλλά μέσα της έχει το τραύμα».

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στην πρώτη της συνεργασία με τον Γιάννη Μπέζο, που υποδύεται τον σύζυγό της στη σειρά, δηλώνοντας πως είναι μεγάλη της χαρά που συναντιούνται τηλεοπτικά, παρότι γνωρίζονται πάρα πολλά χρόνια.

Το «Famagusta» δεν κάνει πολιτική ανάλυση

Όπως είπε, θεωρεί τεράστια ευθύνη απέναντι στου Κύπριους που έχουν βιώσει τον πόλεμο. «Στην Κύπρο υπάρχουν άνθρωποι που οι οικογένειές τους ή οι ίδιοι ξέρουν πάρα πολύ καλά τι είναι αυτό που πάμε να τους διηγηθούμε».

«Το «Famagusta» δεν κάνει πολιτική ανάλυση αλλά θέλει να διηγηθεί αυτή την ιστορία. Αυτή την ιστορία του χασίματος, του πολέμου» είπε η ηθοποιός που ωστόσο αποκάλυψε πως θα υπάρχουν επανενώσεις. «Η ζωή έτσι είναι. Κι αυτή είναι και η επιτυχία κάθε σειράς. Να φανούν τα πράγματα όπως και στη ζωή, η απελπισία μαζί με την ελπίδα πάνε χέρι-χέρι στη ζωή. Η Χριστίνα είναι μια τέτοια περίπτωση συμπυκνωμένη αυτού του πράγματος από την απελπισία του ‘’έχω χάσει το παιδί μου ‘’ συνεχίζει να ελπίζει» συνέχισε.

«Το πρόσωπο της Χριστίνα μου είναι οικείο χάρη στη γιαγιά μου»

Με αφορμή τον ρόλο που υποδύεται, παραδέχεται πως έχει νιώσει στην προσωπική της ζωή να παλινδρομεί στα συναισθήματα της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενώ μίλησε και για τη δική της οικογένεια.

«Επειδή έχω μεγαλώσει σε μία προσφυγική οικογένεια, οι παππούδες μου μετακινήθηκαν σε πολύ μικρή ηλικία από τη Μικρά Ασία στην τότε Σοβιετική Ένωση και ήρθαν στην Ελλάδα λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε. «Η γιαγιά μου, με την οποία έχω μεγαλώσει, και ήταν ουσιαστικά για μένα η μάνα μου, ήταν ένα πρόσωπο που νιώθω πως μοιάζει σε πολλά με την Χριστίνα. Το τραύμα αυτό του πολέμου, της προσφυγιάς» πρόσθεσε. «Το πρόσωπο της Χριστίνα μου είναι οικείο χάρη στη γιαγιά μου, το ξέρω, το έχω ζήσει» εξήγησε.

Στη συνέχεια η Ελεωνόρα Μελέτη παρατήρησε πως η κυρία Καράντη έχει δηλώσει πως ήρθε κοντά στον πατέρα της λίγο πριν εκείνος φύγει από τη ζωή. «Κάθε παιδί θέλει και τον πατέρα και την μάνα του δίπλα του και βαραίνουν καθώς μεγαλώνουν αυτά τα πράγματα. Από την άλλη πιστεύω πως μπορεί να τους κάνουν πιο δυνατούς, με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση απέναντι στα πρόσωπα που μπορεί να υποφέρουν, να τους κάνουν πιο ολοκληρωμένους ανθρώπους».