5 το πρωί: Εξαρθρώνεται η Greek Mafia – Ραγδαίες εξελίξεις για την εξαφάνιση στο Μεσολόγγι – Οι επαφές Μητσοτάκη στο Νταβός

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την Greek Mafia με συλλήψεις, ταυτοποιήσεις και βαρύ κατηγορητήριο για σειρά δολοφονικών χτυπημάτων και άλλων εγκληματικών πράξεων

1

Συλλήψεις και διώξεις για τη Greek Mafia

  • Οκτώ άτομα ταυτοποιήθηκαν: Τουλάχιστον δέκα εμπλεκόμενοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο «κάδρο» των ερευνών για την εξάρθρωση της Greek Mafia. Την ίδια ώρα οι Αρχές έχουν προχωρήσει ήδη στη σύλληψη τριών ατόμων και ταυτοποίηση ακόμα πέντε.
  • Δίωξη για εννέα κακουργήματα: Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τους δυο από τους τρεις συλληφθέντες στους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, εγκληματική οργάνωση , διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών.
  • Πώς φτάσαμε στις συλλήψεις: Οι δράστες της δολοφονίας Σκαφτούρου άφησαν πίσω τους αποτυπώματα. Οι δυο συλληφθέντες είχαν κινηθεί εναντίον του στόχου τους με  μηχανές στη μια εκ των οποίων βρέθηκε το στοιχείο που οδήγησε στην ταυτοποίησή του ενός. Η δολοφονία Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο, παράλληλα, φαίνεται πως έκανε κάποια στόματα να «ανοίξουν».
2

Ραγδαίες εξελίξεις για την εξαφάνιση στο Μεσολόγγι

  • Οι έξι αντιφάσεις: Ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη, έχει υποπέσει σε σωρεία αντιφάσεων. Την ίδια ώρα και μαρτυρίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί φαίνεται πως «καίνε» τον κρεοπώλη, ο οποίος επιμένει για τη μη εμπλοκή του στην υπόθεση. Στοιχείο «κλειδί» παραμένει και το κινητό του 50χρονου το οποίο μαρτυρά τον χρόνο και τον τόπο των γεγονότων και από το οποίο σβήστηκαν διάλογοι των δυο ανδρών.
  • Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία: Οι Αρχές προχώρησαν για δεύτερη φορά στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη μέσα σε λίγες ημέρες. Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
  • Προσαγωγές: Σε συνολικά τέσσερις προσαγωγές έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. Όλα τα άτομα ανήκουν στον στενό κύκλο του βασικού κατηγορουμένου, ένας εκ των οποίων έχει δώσει δεύτερη συμπληρωματική κατάθεση.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Επαφές Μητσοτάκη στο Νταβός

  • Πράσινη ενέργεια: Με γεμάτη ατζέντα έχει μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός της Ελβετίας. Μια από τις κύριες αναφορές του πρωθυπουργού αποτέλεσε ο στόχος όπως ανέφερε της κυβέρνησης, η Ελλάδα να καταστεί πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας για τις βαλκανικές χώρες
  • Τι είπε για την Τουρκία: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για περίπλοκες σχέσεις στα ελληνοτουρκικά. Τόνισε την ίδια ώρα ότι από την πλευρά της Ελλάδας έχει γίνει προσπάθεια να χτιστούν γέφυρες φιλίας υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν λυθεί οι διαφορές για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.
  • Διεθνής εξελίξεις: Εκτενής αναφορά έγινε από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα. Για το δεύτερο θέμα ο κ. Μητσοτάκης έκρουσε «καμπανάκι» κινδύνου για τυχόν διακοπή στις γραμμές τροφοδοσίας. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο μέτωπο της Ουκρανίας λέγοντας ότι δεν πρόκειται να τερματιστεί σύντομα ο πόλεμος.

 

 

4

«Καλπάζει» η ακρίβεια

  • Στοιχεία της Eurostat: Απαισιοδοξία γεννούν οι σχετικές μετρήσεις της Eurostat για την ακρίβεια. Η Ελλάδα κατέγραψε αύξηση στον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή στα τρόφιμα κατά 8,9%. Ο συγκεκριμένος δείκτης στις χώρες της Ευρωζώνης βρίσκεται στο 6%. Το ύψος της ανατίμησης τον Δεκέμβριο ανήλθε στην Ελλάδα σε 58,5% έναντι 48,5% στην Ευρωζώνη.
  • Τα προϊόντα που καίνε: Η χώρα μας στέφεται πρωταθλήτρια στην ακρίβεια σε 18 από τις 25 κατηγορίες τροφίμων. Ανάμεσα στα οποία το ελαιόλαδο με το ύψος ανατίμησης να φτάνει το 58,5%, τα φρούτα που κυμαίνονται στο 16,7%, καθώς και στα γαλακτοκομικά και τυριά με το ποσοστό να κυμαίνεται στο 9,4%.
  • Στο ίδιο μονοπάτι ρύζι και όσπρια: Υψηλό κόστος καταγράφουν και οι άλλοτε πιο οικονομικές λύσεις του καθημερινού τραπεζιού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το ρύζι που κυμαίνεται πλέον από τα 3,40 ευρώ έως 4,34 ευρώ το κιλό και τα φασόλια που αγγίζουν τα 5 ευρώ το κιλό. Αξιοσημείωτη αύξηση παρουσιάζουν και τα ρεβίθια τα οποία δεν αγοράζονται κάτω από 6 ευρώ το κιλό.

 

 

 

5

Βραβεία Bafta 2024

  • Παρουσία Γιώργου Λάνθιμου: Ο Έλληνας σκηνοθέτης συνεχίζει με δυναμική παρουσία και στα βραβεία Bafta. Η ταινία Poor Things βρίσκεται δεύτερη έχοντας θέσει 11 υποψηφιότητες. Ανάμεσα στις οποίες είναι αυτές της καλύτερης ταινίας, του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, καθώς και της καλύτερης ερμηνείας για την Emma Stone.
  • Τα φαβορί: Ο Christopher Nolan μοιάζει πανέτοιμος να κερδίσει το πρώτο του Bafta, καθώς η ταινία «Oppenheimer» έλαβε συνολικά 13 υποψηφιότητες. Καταπόδας ακολουθούν ο Γιώργος Λάνθιμος με το «Poor Things», ο Martin Scorcese με τους «Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού» ενώ ακολουθεί o Jonathan Glazer με τη «Ζώνη Ενδιαφέροντος».
  • Η βραδιά των βραβείων: Η τελετή για τα 77α Βραβεία Κινηματογράφου της Βρετανικής Ακαδημίας, θα λάβουν χώρα στο Royal Festival Hall του Λονδίνου στις 18 Φεβρουαρίου, με παρουσιαστή τον βρετανό ηθοποιό David Tennant.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr