Στην εισαγγελία πρωτοδικών Μεσολογγίου οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο 50χρονος κρεοπώλης. Εκεί παρέμεινε για περίπου μία ώρα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη Δευτέρα (22/01). Ο κρεοπώλης είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόσθεση στην υπόθεση της εξαφάνισης σου 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι.

Μάλιστα, νωρίτερα η αστυνομία χρειάστηκε να τον φυγαδεύσει από το κτήριο της ασφάλειας όπου βρισκόταν γιατί απέξω είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του 31χρονου.

Έγιναν ακόμα τέσσερις προσαγωγές

Οι αστυνομικές αρχές μετά το ένταλμα σύλληψης του 50χρονου κρεοπώλη προχώρησαν και στην προσαγωγή ακόμα τεσσάρων ατόμων.Ανάμεσα στα άτομα που προσήχθησαν είναι και ο 36χρονος φίλος του 50χρονου, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε μπει και εκείνος στο κάδρο των ερευνών.

Ο 36χρονος πήγε και έδωσε νωρίτερα συμπληρωματική κατάθεση. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι τέσσερις που προσήχθησαν είναι δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Τα άτομα αυτά ανήκουν στο στενό κύκλο τους 50χρονου κρεοπώλη με τους οποίους φέρεται να είχε μιλήσει μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Έτσι φτάσαμε στο ένταλμα σύλληψης

Την έκδοση εντάλματος για τη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη διέταξε η Εισαγγελέας Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για την υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου στο Μεσολόγγι.

Η δίωξη ασκήθηκε με βάση την προανάκριση της αστυνομίας, ενώ ακόμα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Μπάμπη. Από την αρχή η αστυνομία είχε επικεντρωθεί στην περίπτωση του 50χρονου κρεοπώλη, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που είχε δει τον 31χρονο. Από τις πρώτες κιόλας καταθέσεις είχε πέσει σε αντιφάσεις και στη συνέχεια δόθηκε εντολή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι Αρχές κατάφεραν έτσι να διαπιστώσουν το κενό περίπου 50 λεπτών που υπήρχε ανάμεσα σε αυτά που είχε υποστηρίξει αρχικά ο κρεοπώλης και σε αυτά που προέκυψαν από τις κάμερες. Την ίδια ώρα ο 50χρονος είχε σβήσει μηνύματα που έδειχναν ότι είχε έντονο διάλογο με τον Μπάμπη λίγο πριν βρεθούν, ενώ απέκρυψε το γεγονός ότι είχε και δεύτερο κινητό.

Οργή των συγγενών έξω από την Ασφάλεια

Έξω από το κτήριο έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του 31χρονου οι οποίοι φωνάζουν ζητώντας να δοθεί τέλος στην αγωνία τους. Χαρακτηριστική ήταν η κραυγή της μητέρας του Μπάμπη η οποία φώναξε: «μίλα ρε τέρας, που είναι το παιδί μου». Λίγο αργότερα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο φώναξαν: «Πού είναι ο Μπάμπης».