Με καταιγιστικό ρυθμό τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου στο Μεσολόγγι. Οι αστυνομικές αρχές μετά το ένταλμα σύλληψης του 50χρονου κρεοπώλη προχώρησαν και στην προσαγωγή ακόμα τεσσάρων ατόμων.

Ανάμεσα στα άτομα που προσήχθησαν είναι και ο 36χρονος φίλος του 50χρονου, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε μπει και εκείνος στο κάδρο των ερευνών. Ο 36χρονος πήγε και έδωσε νωρίτερα συμπληρωματική κατάθεση. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι τέσσερις που προσήχθησαν είναι δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

Τα άτομα αυτά ανήκουν στο στενό κύκλο τους 50χρονου κρεοπώλη με τους οποίους φέρεται να είχε μιλήσει μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Φυγαδεύτηκε ο κρεοπώλης

Έξω από την ασφάλεια Μεσολογγίου όπου βρίσκονταν ο 50χρονος είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί συγγενείς και φίλοι του 31χρονου, οι οποίοι ζητούσαν με συνθήματα να τους πει που βρίσκεται ο Μπάμπης. Όταν έγινε γνωστό το ένταλμα σύλληψης το πλήθος μεγάλωσε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστούν οι αρχές να φυγαδεύσουν τον κρεοπώλη ώστε να πάει στο γραφείο του ανακριτή.

Έτσι φτάσαμε στο ένταλμα σύλληψης

Την έκδοση εντάλματος για τη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη διέταξε η Εισαγγελέας Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για την υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου στο Μεσολόγγι.

Η δίωξη ασκήθηκε με βάση την προανάκριση της αστυνομίας, ενώ ακόμα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Μπάμπη. Από την αρχή η αστυνομία είχε επικεντρωθεί στην περίπτωση του 50χρονου κρεοπώλη, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που είχε δει τον 31χρονο. Από τις πρώτες κιόλας καταθέσεις είχε πέσει σε αντιφάσεις και στη συνέχεια δόθηκε εντολή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι Αρχές κατάφεραν έτσι να διαπιστώσουν το κενό περίπου 50 λεπτών που υπήρχε ανάμεσα σε αυτά που είχε υποστηρίξει αρχικά ο κρεοπώλης και σε αυτά που προέκυψαν από τις κάμερες. Την ίδια ώρα ο 50χρονος είχε σβήσει μηνύματα που έδειχναν ότι είχε έντονο διάλογο με τον Μπάμπη λίγο πριν βρεθούν, ενώ απέκρυψε το γεγονός ότι είχε και δεύτερο κινητό.

Οργή των συγγενών έξω από την Ασφάλεια

Έξω από το κτήριο έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του 31χρονου οι οποίοι φωνάζουν ζητώντας να δοθεί τέλος στην αγωνία τους. Χαρακτηριστική ήταν η κραυγή της μητέρας του Μπάμπη η οποία φώναξε: «μίλα ρε τέρας, που είναι το παιδί μου». Λίγο αργότερα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο φώναξαν: «Πού είναι ο Μπάμπης».

Τα πρόσωπα «κλειδιά»

Μέχρι και αυτή την ώρα, τα πρόσωπα «κλειδιά» στην υπόθεση του αγνοούμενου Μπάμπη, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, είναι πέντε.

  • Ο 50χρονος κρεοπώλης που βρίσκεται διαρκώς στο κάδρο της μεγάλης έρευνας,
  • Ο 36χρονος φίλος του, που παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στην αστυνομία, και η σύζυγός του
  • Ένας 35χρονος άνδρας, που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία, λίγες ώρες από τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου Μπάμπη.

Όλοι τους έχουν δεχθεί ερωτήσεις για τη δραματική υπόθεση, με τους αστυνομικούς να αξιολογούν τις απαντήσεις, σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους.

Μια σειρά από βασικά ερωτήματα, όμως, παραμένουν αναπάντητα και η αγωνία για τον αγνοούμενο βρίσκεται σταθερά στο κόκκινο.

Υπενθυμίζεται πως ο 50χρονος κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη ζωντανό. Επικαλείται ένα κενό μνήμης 50 λεπτών και έχει διαπιστωθεί πως διέγραψε μια σειρά από μηνύματα και συνομιλίες, τη μέρα της εξαφάνισης.

Αν και είχε πει πως τον κάλεσε ο 31χρονος για να τον μεταφέρει στο σημείο που είχε ραντεβού για κυνήγι, διαπιστώθηκε πως συνέβη το αντίστροφο. Τηλεφώνησε εκείνος στον Μπάμπη και του ζήτησε να συναντηθούν, κάτι που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Μετά την εξαφάνιση, ο κρεοπώλης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του, γεγονός που διαψεύδουν οι κάμερες ασφαλείας καθώς έφυγε ξανά με προορισμό ένα ψιλικατζίδικο. Aν και είχε αποκρύψει ότι μίλησε με φίλο του πριν και μετά την εξαφάνιση, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι το έκανε, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο κρεοπώλης είχε μαζί το κινητό του τηλέφωνο, παρά τις αντίθετες αρχικές του δηλώσεις.